Bitcoin, bir ülkede yasal para birimi kabul edildi

Bitcoin, bir ülkede yasal para birimi kabul edildi

El Salvador Kongresi Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden yasayı onayladı. Böylece El Salvador bir kripto parayı resmi bir ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke oldu.

El Salvador Kongresi Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden yasa teklifini onayladı. Teklifin sahibi El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele yasanın 62 evet oyuyla kabul edildiğini duyurdu. Bukele teklifin kongrede kabul edildiği anın videosunu Twitter hesabından paylaştı.

Habertürk’ün aktardığına göre, El Salvador dünyada Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak tanıyan ilk ülke oldu. Orta Amerika ülkesinde artık ABD Doları ile beraber Bitcoin de kullanılacak.

Bukele haftasonu Miami’de düzenlenen Bitcoin 2021 Konferansı’na video mesaj yollayarak Bitcoin’i ödeme aracı olarak tanımlayan yasayı kongreye yollayacağını açıklamıştı.

Bukele daha sonra Twitter’dan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bitcoin’in 680 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğuna dikkat çeken Nayib Bukele “Bunun yüzde 1’i ile El Salvador’a yatırım yapılsa ekonomimiz yüzde 25 büyür. Bunun yanında Bitcoin de potansiyel 10 milyon yeni kullanıcıya ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *