Hakimler ve Savcılar Kurulu yeni üyeleri Anıtkabir’de

Hakimler ve Savcılar Kurulu yeni üyeleri Anıtkabir’de

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül öncülüğünde, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret edip mozoleye çelenk koydu. Bakan Gül, özel deftere, “yeni döneminin ilk günü vesilesiyle huzurunuzda bulunuyoruz” diye yazdı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığındaki yeni Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Başörtülü bir üyenin de içinde bulunduğu heyet, Aslanlı Yol’dan Atatürk’ün mozolesine kadar yürüdü. Mozoleye Bakan Gül tarafından çiçek bırakılmasının ardından saygı duruşuna geçildi.

Daha sonra Anıtkabir defterini imzalayan Abdulhamit Gül, özel deftere şunları yazdı:

“Hakimler ve Savcılar Kurulunun yeni döneminin ilk günü vesilesiyle huzurunuzda bulunuyoruz. Emanetiniz olan Cumhuriyetimizin 100. yılına milletçe emin adımlarla yürürken, aziz milletimiz adına karar veren yargının bağımsızlık ve tarafsızlık vasıflarına özenle sahip çıkıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, bağımsız ve tarafsız yargı sistemi, hukukun üstünlüğüne inanan adalet teşkilatı ve insan haklarına dayalı hukuk düzeni ile muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine emin adımlarla yürümektedir.

Bu düşüncelerle zatıalinizi ve adalet dağıtma yolunda hayatını kaybeden şehit yargı mensuplarımızı rahmetle anıyor, Hakimler ve Savcılar Kurulumuzun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *