Kadına şiddetin önlenmesi için ‘özel kurs’

Kadına şiddetin önlenmesi için ‘özel kurs’

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, kadına şiddetin önlenmesi için özel bir kurs programı açıldığını, Mayıs 2021’de 48 kursun faaliyete başladığını bildirdi.

Salgın sürecinin şiddete etkileri araştırılıyor. Bakan Selçuk, araştırma için 47 bin 968 ortaokul ve lise öğrencisine ulaşıldığını söyledi. Akademisyenlere de araştırma çağrısı yapan Bakan Selçuk “Saha araştırmalarına destek vereceğiz” dedi.

Meclis’te gündem kadına yönelik şiddetin eğitim boyutuydu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’nda konuştu. Salgın sürecinde şiddetin araştırılması için özel bir çalışma yapıldığını söyledi.

TRT Haber’in aktardığına göre, Bakan Selçuk, “Salgın sürecinde psikolojik iyi oluş araştırması için çalışma yapılıyor. 47 bin 968 ortaokul ve lise öğrencisine uygulandı. Araştırmanın uygulama süreci tamamlandı, analiz süreci devam ediyor” dedi. Bakan Selçuk, akademisyenlere araştırma çağrısı da yaptı. Bu konudaki saha araştırmalarına destek verileceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı, sadece 2019-2020 eğitim öğretim yılında 1 milyon 457 bin öğrenciye şiddetin önlenmesi konusunda eğitim verildiğini belirtti.

Kadına şiddete kurs önlemi

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi için kurs programı açıldığını söyledi. “kursiyer sayısı artacak” diyen Selçuk şöyle devam etti: “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Kurs Programı açıldı. Mayıs 2021’de 48 kurs faaliyetine başladı. 322 kadın ile 198 erkek olmak üzere 520 kursiyere ulaşıldı. Bu yeni uygulamayı yaygınlaştıracağız”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *