Bakanlık, İsrail’in yasa dışı uygulamalarını reddetti!

Bakanlık, İsrail’in yasa dışı uygulamalarını reddetti!

İsrail’in Batı Şeria’da 350 yeni konut inşası için “Gazze’de yaşanan acıların tazeliğini koruduğu bir dönemde bu tür tahriklerin sürdürülmesinin” sakıncasına vurgu yapıldı

Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İsrail makamlarınca, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Ramallah kenti yakınındaki Beyt El yasa dışı yerleşim bölgesinde 350 konuttan oluşan projenin temel atma töreninin gerçekleştirildiği öğrenilmiştir.

Gazze’de yaşanan acıların tazeliğini koruduğu bir dönemde bu tür tahriklerin sürdürülmesi, İsrail makamlarının yaşanan olaylardan hiçbir ders çıkarmadığını göstermektedir.

İsrail’in sözkonusu yasadışı uygulamalarını reddediyoruz. İsrail’in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden politika ve uygulamalarından dolayı sorumlu tutulmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz.”

İsrail’in yerleşim birimi inşaatları

İsrail’in 1967’de işgal ettiği Batı Şeria’da 250’den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria’da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Ramallah kenti yakınlarındaki yasa dışı Beyt El Yahudi yerleşim bölgesinde 350 konuttan oluşan projenin temel atma törenini gerçekleştirmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *