Müsiad: ‘Yahudi sermayesinin dünya piyasasındaki gücünü bir miktar kırma niyetimiz var’

Müsiad: ‘Yahudi sermayesinin dünya piyasasındaki gücünü bir miktar kırma niyetimiz var’

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: “Siyonizme karşı olarak mücadeleyi nasıl yapacaksınız? Ancak ticari hayatta yaptığınız çalışmalarla, onlarla çalışmanızı durdurarak yapabilirsiniz. Başka türlü bunu yapamazsınız. Biz bunu kısa vadeli, günlük değil, uzun vadeli bir şekilde yapmaya çalışacağız.”

“Yeni dünya düzenine hazır güçlü sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var”

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, salgın sürecinin başından itibaren MÜSİAD’ın önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini aktararak, MÜSİAD’ın; 31’inci yılında da geçmişten gelen o kadim geleneği hiçbir zaman unutmadan Türkiye için, vatan için, her sahada, her koşulda yurt içinde veya dışında bir sıkıntı ya da kalkınma söz konusu olduğunda her zaman elini, hatta gövdesini taşın altına koyan bir kurum olduğunu söyledi.

Kaan, “O bakımdan burada salgın hastalığın çıktığı ilk gün olan 11 Mart 2020’den hemen sonra hızlı bir şekilde salgının önümüzdeki sürecine yönelik hızlı adımlar atılması gerektiğini düşünerek Korona Kriz Yönetim Merkezi’ni kurduk. Yaklaşık 14 kişilik bir ekip 7/24 çalıştı. Bu kriz merkeziyle birlikte aynı zamanda MÜSİAD’ın çağrı merkezini de işin içine katarak üyelerimizin anlık, bölgesel, sektörel ve firma bazında yaşadıkları sorunları hemen yetkili mercilere iletme imkanı bulduk. Buradaki amacımız şu; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın uygulamaya koyduğu Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin sahadaki faydasının ne olduğu, eksikleri konusunda hemen sahadan bilgi alıp yine bakanlıklara iletilmesi konusunda ülkeye çok büyük katkı sunduğumuzu da ifade etmek istiyorum. İstihdamın korunması, üretim dengesinin bozulmamasının en önemli konu olarak altını çizdik.” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD’da üyelere, iş dünyasına yönelik devamlı çalışmalar yapıldığını ve projeler geliştirildiğini anlatan Kaan, “Yeni dünya düzenine hazır güçlü sivil toplum kuruluşları, güçlü başkanlar ve sermaye platformlarına ihtiyaç var.” dedi.

Yahudi sermayesinin gücünü kırma hedefi

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, Filistin ile İsrail arasında sağlanan ateşkesin Filistinlilerin bir başarısı olduğunu belirterek, şunları anlattı:

“İktisaden Filistin’i güçlendirecek, oradaki iş hayatını güçlendirecek sürdürülebilir bir çalışma yapmak istiyoruz. Biliyorsunuz Kudüs, 3 semavi dinin birleştiği bir yer. Kudüs üzerinde İsrail’in, özellikle arzuladığı şeylerin hiçbirisini gerçekleştirmesi mümkün değil. O mücadelesini veriyor ama dünyanın da, özellikle bizlerin de, İslam camiasının, Müslüman ülkelerin ve sermaye gruplarının da buna göre hareket etmesi lazım. Nasip olursa Filistin’e yönelik olarak bir yardım kampanyası başlatacağız. Devamında da Türkiye’nin güçlü markalarını ön plana çıkartma çalışmamız olacak ve bunu sürdürülebilir yapacağız. Amacımız, burada sermayelerin birbiriyle çatışması değil. Burada onlar bir mücadele yapıyorsa biz de bu mücadeleyi yapacağız ve bunun neticesinde artık Yahudi sermayesinin burada güçlülüğünü, yani dünya piyasasındaki gücünü bir miktar kırma niyetimiz var. Bunu kendi ülkemizde yapacağız. Saha herkese açık ama biz güçlü olursak, güçlü firmalarımızla dünyada söz sahibi olursak oraların da imarını sağlamış oluruz. Yani gücünüzü ortaya koyduğunuz zaman aynı zamanda onlara da, bu tür yanlışların yapılmasına da etki olur. Yani siyonizme karşı olarak mücadeleyi nasıl yapacaksınız? Ancak ticari hayatta yaptığınız çalışmalarla, onlarla çalışmanızı durdurarak yapabilirsiniz. Başka türlü bunu yapamazsınız. Biz bunu kısa vadeli, günlük değil, uzun vadeli bir şekilde yapmaya çalışacağız.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *