Yusuf Kaplan’dan 4 ülke arasında ittifak önerisi

Yusuf Kaplan’dan 4 ülke arasında ittifak önerisi

Türkiye-Mısır arasında kurulan ilişkilere övgüyle yaklaşan Yusuf Kaplan, bu ilişkinin “asıl oyunu bozacağını”, İsrail’in zorba hegemonyasına darbe vuracağını savundu.

Yeni Şafak’ta bugünkü yazısında Türkiye, Pakistan, Mısır ve Katar arasında, ileride stratejik ittifaka dönüşecek bir işbirliği kurulması önerisinde bulunan Kaplan, “şimdilik Filistin katliamını durdurmanın ve İsrail’in gücünü kırmanın en kalıcı ve makul çıkış yolu bu.” ifadesinde bulundu.

Kaplan, yazısının ilgili bölümünde şöyle dedi:

“Filistin’de büyük bir katliam yaşanıyor. İsrail, terör devleti olduğunu bir kez daha ispatladı. Katledilenlerin üçte biri çocuk!

Bu katliamın derhal durdurulması gerekiyor!

Burada Türkiye, Pakistan, Mısır ve Katar müşterek bir girişimde bulunmaya çalışıyorlar.

Ama bu girişim, özellikle Türkiye ile Mısır’ın buzları eritmesi, birlikte hareket etmesi, başta İsrail olmak üzere küresel sistemin ağababalarını çılgına çevirmeye yetti.

Mısır’la ilişkilerimiz kopmamalı; başından beri bunu yazıyorum. Koparsa, bölge müşterek stratejiler geliştiremez ve emperyalistleri defedecek büyük askerî, siyasî, ekonomik ve kültürel ittifaklar kuramaz.

Onun için İsrail ve Batılı ülkeler Mısır’a baskı yapıyorlar, Türkiye ile ilişki kurmaya çalıştığı için.

Asıl oyun o zaman bozulacak çünkü.

İsrail’in bölgedeki zorba hegemonyasına darbe ancak o zaman vurulacak. Ve İsrail’in güdümlü kanton devletçileri kurmasının önüne geçilmiş olacak.

Ve Filistin o zaman nefes almaya başlayacak…

Bu dörtlü işbirliği girişimi, stratejik bir ittifaka dönüştürülmeli ve bu stratejik ittifak, her alanda işbirliği imkânlarını geliştirecek köklü adımlar atmalı.

Şimdilik Filistin katliamını durdurmanın ve İsrail’in gücünü kırmanın en kalıcı ve makul çıkış yolu bu.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *