Avusturya Başbakanına ‘İsrail bayrağı’ tepkisi

Avusturya Başbakanına ‘İsrail bayrağı’ tepkisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un, başbakanlık binasına İsrail bayrağı çektirmesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter mesajında şöyle dedi: “Avusturya Başbakanı sergilediği tavırla İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamın altına imzasını attı. Filistin’de çocukların katliamına ortak olan, vicdan yoksunu bu zatın Avrupa’da artan İslam düşmanlığı ve faşizme de cesaret veren tutumu insanlık tarihine düşülen kara bir lekedir.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından açıklamasında, “İsrail’i Filistin halkına yönelik saldırılarını sürdürmeye teşvik eden şey budur” dedi. Kalın, “Akıl ve ahlak anlayışına sahip Avusturyalıların ve Avrupalıların bu utanç verici politikayı reddedeceğini umuyorum” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Twitter hesabından paylaşımında “Avusturya Başbakanı destek için İsrail bayrağını Başbakanlık binasına çektirmiş. Avrupa’da İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı ve Erdoğan düşmanlığının sembolü olan bu şahıstır. Mazlumdan yana olmasını beklemek hayaldir. Zalimden yana olması ise siyasi pusulasıdır” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *