Guterres’ten ‘Bayram hatırına gerginliği azaltın’ çağrısı

Guterres’ten ‘Bayram hatırına gerginliği azaltın’ çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, İsrail saldırganlığını göz ardı ederek ‘çatışma’ ifadesi kullandığı açıklamasında “Ramazan Bayramı’nın hatırına” durdurun ifadesini kullandı. İsrail oralı olmadı, bombardıman devam ediyor.

Bir Twitter mesajı ile çağrı yapan BM yetkilisi Antonio Guterres, “Ramazan Bayramı hatırına Gazze ve İsrail‘deki gerginliğe ve çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yapıyorum. Çok sayıda sivil öldü. Bu çatışma sadece bölgedeki radikalleşmeyi ve aşırılığı artırır.” dedi.

İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana Gazze Şeridi‘ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 28’i çocuk, 15’i kadın olmak üzere 109 kişi şehit oldu, 621 kişi yaralandı.

İsrail bombardımanı devam ediyor

Gecenin ilk saatlerinde Gazze Şeridi‘nin kuzey kesimini yoğun şeklide bombalayan İsrail savaş uçakları, 2 saatlik molanın ardından çeşitli bölgeleri bombalamaya devam ediyor.

Son saldırıda savaş uçakları, Gazze kentinin Zeytun Mahallesi’nde bulunan bir demir atölyesi ile birkaç noktayı hedef aldı.

Saldırılara ilişkin Gazze’deki Sağlık Bakanlığından henüz açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzey kesimine gecenin ilk saatlerinde kara, hava ve denizden eş zamanlı olarak yoğun şekilde saldırı düzenlemişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *