UEFA, İngiltere’nin isteğini şartlı yerine getirdi

UEFA, İngiltere’nin isteğini şartlı yerine getirdi

UEFA’nın İstanbul’da oynanmasına karar verdiği Şampiyonlar Ligi final maçının, İstanbul’da değil İngiltere’de oynanmasını isteyen İngiltere’nin talebine uygun olarak maç İstanbul’dan alındı ama Portekiz’de oynanmasına karar verildi.

İstanbul’da artan vakalar gerekçesiyle İngiltere, Türkiye’yi kırmızı listeye almış ve İngiltere Futbol Federasyonu karşılaşmaya ev sahipliği yapmak için UEFA’ya başvurmuştu. Sky Sports’un haberine göre, 2021 Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul’dan alındı fakat ev sahibi İngiltere olmadı. Dev karşılaşma, Porto’nun stadı Estadio do Dragao’ya verildi. Resmi makamlardan ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Karar gazetesinin aktardığında göre, Londra, artan koronavirüs vakası nedeniyle Türkiye’yi kırmızı listeye almıştı. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise bu gelişmenin ardından Şampiyonlar Ligi finalinin İngiltere’de oynanmasını istemişti. 29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finaline İngiltere’nin ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu duyuran İngiliz Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, son kararın UEFA’ya ait olduğunu öne sürmüştü.

İngiltere Futbol Federasyonu da Şampiyonlar Ligi Finali’nin İngiltere’ye alınması için UEFA’ya başvurdu.

İngiltere’nin en büyük kulüplerinden Chelsea ve Manchester City’nin 29 Mayıs’ta oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanması kararlaştırılmıştı.

İSTANBUL’DAKİ VAKALARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, İstanbul’daki vaka sayılarında yüzde 65 oranında düşüş olduğunu açıkladı. İstanbul’da salgının seyrini değerlendirdiklerini ifade eden Koca, şu ifadeleri kullandı: İstanbul’da sağlık yöneticilerimizle salgının seyrini değerlendirdik. Vaka sayısı ve poliklinik başvuruları %65 azaldı. Hastaneye yatışlarda yüzde 50, yoğun bakıma yatışlarda üçte bir oranında düşüş var. İstanbul gösterdiği sabrın meyvesini alıyor. Salgını durdurmak elimizde.

NE YAŞANDI?

Koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası seyahatlere yönelik kısıtlamalar uygulayan İngiltere hükümeti, bugün Türkiye’yi seyahat listesinde orta riskli gruptan çıkararak, en yüksek riskli grup olan kırmızı listeye aldı. Türkiye’nin yanı sıra Maldivler’in de kırmızı listeye alındığı açıklandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *