İsrail’in Gazze’ye hava saldırısında 24 şehid

İsrail’in Gazze’ye hava saldırısında 24 şehid

Siyonist İsrail güçlerinin Gazze şeridine hava saldırısı başlattı. Filistinli yetkililer, İsrail’in saldırılarında 9’u çocuk 24 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 103 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail’in hava saldırısının Gazze Şeridi’ndeki Beyt Hanun bölgesine gerçekleştiği açıklandı.

Filistinli yetkililer, İsrail’in saldırılarında 9’u çocuk 24 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırılarda 103 kişi yaralandı. Ağır yaralıların da olduğu açıklandı.

Saldırıda bir caddenin de hedef alındığı, bir motosikletin vurulduğu, birçok kişinin yaralandığı ifade edildi.

Yaralılar, tedavi edilmek üzere Beyt Lahya kentindeki Endonezya Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye gelen bir kadın, İsrail’in saldırılarına tepki gösterdi.

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere saldırısında yaralı sayısı 331’e çıktı.

İsrail, Gazze’nin tek ticari sınır kapısını da kapattı

İşgalci İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi yaptığı yazılı açıklamada, gerçekleştirilen güvenlik istişarelerinin ardından İsrail ile Gazze arasındaki Kerem Ebu Salim Kapısı’nın ikinci bir emre kadar derhal kapatılması kararı alındığını duyurdu.

Gazze’nin dünyaya açılan tek ticaret kapısı olarak bilinen Kerem Ebu Salim’in kapatılmasının 14 yıldır abluka altında 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze’de ciddi insani sıkıntılara yol açmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İsrail, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, ikinci bir emre kadar Gazze’deki insan geçişinin yapıldığı Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı‘nı da kapadığını duyurmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *