Afganistan’da yolcu otobüsüne bombalı saldırı

Afganistan’da yolcu otobüsüne bombalı saldırı

Afganistan’ın Zabul vilayetinde yolcu otobüsünün geçişi sırasında yola tuzaklanan bombanın patlaması sonucu 11 Afganlı hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı.

Zabul Valiliği Sözcüsü Gül İslam Siyal, basına yaptığı açıklamada, Zabul’un Şehri Safa ilçesinin Muska bölgesinde yola tuzaklanan bombanın, sivilleri taşıyan yolcu otobüsünün bölgeden geçtiği sırada patlatıldığını söyledi. Saldırıda 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 28 kişinin yaralandığını ifade eden Siyal, hayatını kaybedenler arasında çocukların da bulunduğunu belirtti.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, saldırıdan Taliban’ı sorumlu tuttu ancak saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Taliban ateşkes ilan etmişti

Öte yandan Taliban, Afganistan’da Ramazan Bayramı’nda 3 gün boyunca ateşkes uygulayacağını açıkladı. Taliban‘dan yapılan açıklamada, militanlara bayram süresince herhangi bir saldırı düzenlememesi talimatı verildiği bildirildi. Açıklamada, Taliban militanlarının hükümetin kontrolünde olan bölgelere ve aynı şekilde hükümet güçlerinin de Taliban’ın kontrolündeki bölgelere seyahat edemeyeceği kaydedildi.

Halkın bayram günlerini huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için ateşkes kararı alındığı ifade edilen açıklamada, ateşkes süresince karşı taraftan yapılacak herhangi bir saldırıya ise karşılık verileceği vurgulandı.

Hükümetten henüz Taliban’ın ateşkes kararıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *