Alparslan Kuytul adli kontrolle serbest bırakıldı

Alparslan Kuytul adli kontrolle serbest bırakıldı

4 Mayıs’ta gözaltına alınan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının eski yöneticisi Alparslan Kuytul, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

4 Mayıs’ta polis ekiplerince gözaltına alınan, “vakıf faaliyetleri adı altında kuruluş amacı dışında faaliyetlerde bulunduğu” gerekçesiyle kayyum atanan ve kapatma davası devam eden Adana merkezli Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının eski yöneticisi Alparslan Kuytul’un emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Kuytul, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Kuytul, adli kontrol şartıyla bugün salıverildi.

Ne olmuştu?

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul’un ‘itikaf yapacağız’ açıklamasının ardından Furkan Vakfı üyeleri Gaziantep’te bir camide toplandı. İmam ve müezzinler, grupların çıkmasını istedi ancak olumsuz yanıt aldı. İhbar üzerine camilere polis sevk edildi. Polis dışarı çıkmak istemeyenleri biber gazı sıkarak gözaltına alındı. Camideki gerginliğin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Olayla ilgili adli ve idari olarak başlatılan soruşturmada müdahale sırasında biber gazı kullanan güvenlik personeli görevden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan 76 kişi, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Sokağa çıkma kısıtlamasına uymamak, sosyal mesafe kuralını ihlal etmekten idari para cezası uygulanan 76 kişi hakkında ayrıca ‘polis memuruna mukavemette bulunmak, tehdit ve hakaret’ suçlarından adli işlem başlatıldı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

Olaylda Furkan Vakfı eski başkanı Alpaslan Kuytul da gözaltına alınmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *