Kuytul’un Twitter hesabından açıklama

Kuytul’un Twitter hesabından açıklama

Furkan Vakfı mensuplarının Antep’te bir camide, biber gazı müdahalesiyle gözaltına alınmasının ardından Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul dahil birçok kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Kuytul’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar!”

Kuytul’un eşi Semra Kuytul da Twitter’dan “Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı.. Hepsini gördük, kaydettik.. Paylaşacağız” mesajını paylaştı.

Kuytul’un önceki tutukluluğu

30 Ocak 2018’de gözaltına alınan Kuytul 8 Şubat 2018’de tutuklanmıştı. Tutuklu yargılandığı “terör örgütüne üye olmak” suçlaması savcılık tarafından “terör örgütü propagandası” olarak değiştirilmiş ve 8 Kasım 2018 tarihinde yapılan ilk duruşmada tahliye kararı verilmişti. Ancak bu kez suç örgütü iddiasından yargılandığı dava dolayısıyla tutukluluğuna devam edildi. 22 aylık tutukluluk sonrası 5 Aralık 2019 tarihinde tahliye edildi, ancak mahkeme süreci devam ediyordu. Terör propagandası iddiasıyla 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın 3 Kasım 2020’de yapılan 9. duruşmasında beraat etmişti.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *