‘Alpaslan Kuytul gözaltına alındı’

‘Alpaslan Kuytul gözaltına alındı’

Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul, Adana’daki bir camide üye ve gönüllüleri ile birlikte gözaltına alındı. İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Alpaslan Kuytul için ‘Fetö’yü savunuyor ve 15 Temmuz’u örtmeye çalışıyor’ ifadesini kullandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu’nda Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısında Gaziantep’teki bir camide yaşanan olaylarla ilgili şunları söyledi:

“Alparslan Kuytul kimdir? Bunun kamuoyu tarafından tam olarak, doğru olarak bilinmesini isteriz. Bu kişi, din kisvesi altında, dini istismar eden bir kişi, FETÖ’yü savunan bir kişi. Bu kişi, 15 Temmuz’u örtmeye çalışan bir kişi. Bu kişi, Türkiye’nin menfaatine ne varsa her fırsatta bunu provoke etmeye çalışan bir kişi. Sürekli güvenlik güçlerimizle karşı karşıya gelme çabası içinde olan bir kişi. Furkan Vakfının yöneticiliğini yaptığı sırada orayı da istismar eden bir kişi. Vakıf tarafından kurban derileri toplanıyor, toplanan bu kurban derilerinin de şahsi nam ve hesabına yolsuzluk yaparak kullanan bir kişi.”

Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde itikafa girilmesiyle ilgili bir tavsiyede bulunduğunu belirten Çataklı, “İçinde bulunduğumuz süreç ortada. Toplum olarak büyük maliyetler ödüyoruz, büyük fedakarlıklarda bulunuyor insanlarımız. Gün geldi camileri kapattık, teravih namazlarının camilerde kılınmaması yönünde Diyanet İşleri Başkanlığımızın tavsiye kararı oldu.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının itikaf ibadetinin evlerde yapılması tavsiyesinde bulunduğunu, istisnai durumlarda belirlenecek camilerde itikafa girilebileceğinin önerildiğini hatırlatan Çataklı, “Esasen bu provokasyon, başlangıçta teravih namazlarının evlerde kılınmasına yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımızın tavsiyesi üzerine başladı. Son dönemde de itikafa girilmesiyle alakalı Diyanet İşleri Başkanlığımızın bunun evlerde yapılması tavsiyesini provoke ederek bir durum oluştu.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının “istisnai olarak belirli camilerde itikafa girilebileceğini ancak bunun müracaat edilmek ve mülki makamların onayı alınmak suretiyle yapılabileceğini” kamuoyuyla paylaştığını aktaran Çataklı, bu kişilerin, bu süreci de işletmeden, bütün kuralları ihlal ederek camilere girdiğini savundu.

Bakanlık Sözcüsü Çataklı, şunları anlattı:

“Din görevlilerimiz bunları ikaz ettiler, bunun uygun olmadığı, yönteminin bu olmadığı konusunda uyarılarda bulundular. Ancak bunlar şiddetli bir şekilde mukavemette bulundular. Üstelik, benim burada söyleyemeyeceğim, hele hele bir camide asla söylenemeyecek ifadelerle, hakaretlerle, küfürlerle karşılık verdiler. Baktılar baş edemiyorlar, kolluk birimlerinden din görevlisi arkadaşlarımız talepte bulundu. Herhalde o esnada çevrede bulunan kolluk personeli de buna müdahale etti. Bu esnada bir yanlış yönlendirme ile orada bulunmaması gereken bir personelimizin de orada bulunduğunu ve gaz kullandığını biliyoruz. Zaten bununla ilgili kamuoyuna açıklama yapıldı, bu kişiyle ilgili gerekli işlemler de başlatıldı. Ancak iş burada kalmadı, başta Adana ve Gaziantep olmak üzere 40 ayrı noktada onlarca yandaşıyla birlikte bu kişi provokasyonu sürdürmek istedi ve dün gece kolluk birimlerimiz gerekli işlemleri yaparak bu provokasyona mani oldu. Alparslan Kuytul da bu kapsamda şu an gözaltında. Diğer idari ve adli süreç de bu kişilerle ilgili halen devam ediyor.”

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *