Dışişleri Bakanlığı Kudüs’teki ırkçı grupları eleştirdi

Dışişleri Bakanlığı Kudüs’teki ırkçı grupları eleştirdi

İşgalci İsrail yönetiminin himayesindeki yahudi yerleşimcilerin Kudüs’teki eylemleri Ramazan ayında şiddetlenerek devam ederken, Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak ırkçı grupların eylemlerinin endişe verici olduğu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, durumdan endişe duyulduğu kaydedilirken, Filistinli sivillerin bu saldırılara karşı korunması ve Ramazan ayında tedbir alınması istendi.

Huzur ve hoşgörü vurgusu yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İşgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşim birimlerinde yaşayan ırkçı gruplar tarafından dün (22 Nisan) Kudüs’teki Eski Şehir Şam Kapısı önünde gerçekleştirilen kışkırtıcı eylemler tehlikeli ve kaygı vericidir. Çatışmalarda çok sayıda Filistinli sivilin yaralanmasından ve bunlardan bir kısmının İsrail güvenlik güçlerince gözaltına alınmasından endişe duyuyoruz.

İsrail Yönetimi’ni Filistinli sivillerin ırkçı yerleşimcilerin saldırılarına karşı korunması ve Ramazan ayında kışkırtma ve nefret yerine huzur ve hoşgörü ortamının tesis edilmesi hususunda tedbir almaya davet ediyoruz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *