ABD’den Afgan hükümetine 300 milyon dolar

ABD’den Afgan hükümetine 300 milyon dolar

7 Ekim 2001’den bu yana Afganistan’da bulunan ABD’nin 1 Mayıs’ta çekilme kararının ardından, Dışişleri Bakanı Blinken, ülkesinin Afganistan’a 300 milyon dolarlık ek yardımlarda bulunacağını açıkladı.

ABD’nin Afganistan’daki askerlerini 11 Eylül’den önce tamamen çekme kararı konuşulmaya devam ediyor. Antony Blinken, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Washington yönetiminin Kabil hükümetine destek vermeye devam edeceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı, “Afganistan halkında destek veya yatırım vaadimizin bir parçası olarak 2021’de ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansından (USAID) Afganistan’a 300 milyon dolarlık ek sivil yardım yapılması için Kongre ile çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Bu yardımın aslında Kasım 2020’de düzenlenen Afganistan Bağışçıları Konferansı’nda taahhüt edildiğini anımsatan Blinken, ancak Afganistan’a ABD’nin desteğinin devam ettiğini göstermek için bugün gündeme geldiğini kaydetti.

Blinken, bu yardımların Afganistan halkına verilen sivil hizmetlerin geliştirilmesinde kullanılacağını belirterek, “ABD askerlerini çekmeye başlarken Afganistan’da kalıcı ve adil bir barış ve Afgan halkı için daha parlak bir gelecek sunmak için sivil ve ekonomik yardımlarımızı kullanacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *