Özal, Menderes, Polatkan, Zorlu için anma töreni

Özal, Menderes, Polatkan, Zorlu için anma töreni

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 28. yıl dönümünde Topkapı’daki anıt mezarında düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı. Erdoğan daha sonra Menderes, Polatkan ve Zorlu’nun anıt mezarlarını da ziyaret etti.

Turgut Özal’ın, Topkapı’daki anıt mezarında düzenlenen anma töreni, eski cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın öz geçmişinin okunması ile başladı. Daha sonra, Cumhurbaşkanlığı çelengi anıt mezara Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yerleştirildi. Bunun ardından saygı duruşu gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından törende Kur-an’ı Kerim okundu. Erdoğan, merhum Cumhurbaşkanı Özal için İnfitar suresini okudu. İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı tarafından yapılan duanın ardından Erdoğan, Özal ailesi ile bir süre konuştu. Katılımcılar daha sonra, Özal ailesine taziyelerini iletti.

Turgut Özal’ın karısı Semra Özal gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bomboş bir dünyada yaşıyorum 28 senedir. O olmayınca benim için her şey boş. Hiçbir şeyin değeri yok, kıymeti yok. Öyle yaşıyoruz işte” dedi.

Törene kimler katıldı?

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Özal’ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet, Efe, Zeynep Özal ile torunları Sinem, Serra ve Turgut Özal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan katıldı.

Erdoğan’ın anma mesajı

Erdoğan, Twitter hesabından yayımladığı mesajında ise şöyle dedi:

“Büyük Türkiye hedefi doğrultusunda ülkemiz için birçok yeniliğe imza atan Turgut Özal, öncülük ettiği demokratikleşme ve kalkınma hamlelerinin yanı sıra müstesna şahsiyetiyle de milletimizin sevgisini kazanmıştır. Her zaman hayırla yad edilecek olan merhum Turgut Özal’a vefat yıl dönümünde bir kez daha Allah’tan rahmet niyaz ediyor, kendisini saygıyla anıyorum.”

Menderes, Zorlu ve Polatkan’ın anıt mezarlarına ziyaret

Erdoğan, Özal’ın mezarındaki törenin ardından yürüyerek Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın anıt mezarına geçti. Kabirlere tek tek çiçek bırakan Cumhurbaşkanı burada Menderes, Zorlu ve Polatkan için dua etti.

Daha sonra, yine yürüyerek Futbol Federasyonu eski Başkanı Hasan Doğan’ın kabrine geçti. Burada da dua eden Erdoğan, Huber Köşkü’ndeki programına katılmak üzere mezarlıktan ayrıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *