Sedat Peker operasyonunda 49 şüpheliden 10’u tutuklandı

Sedat Peker operasyonunda 49 şüpheliden 10’u tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesince 9 Nisan’da gözaltına alınan 49 şüphelinin 32’si ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 7 kişi adli kontrol ile serbest bırakıldı, 10 kişi tutuklandı.

İstanbul merkezli 7 ilde, Sedat Peker’in elebaşı olduğu organize suç örgütüne düzenlenen operasyon kapsamında 10 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 9 Nisan’da düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 49 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

49 şüpheliden 32’si ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 17 şüpheli ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Sevk edilen 17 kişiden 10’unun “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olma”, “nitelikli yağma” ve “6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet” suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.

7 şüpheli ise adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı.

Operasyonda ele geçirilenler sergilendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 9 Nisan’da, İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, 4’ü kurusıkı olmak üzere 20 tabanca, 9 şarjör, 3 av tüfeği, kılıç ve bıçaklardan oluşan delici ve kesici 54 alet, 2 balistik yelek, çeşitli çapta bin 270 mermi, 332 kartuş, 8 polis telsizi ve bir adet uzun namlulu silah dürbünü ile çok sayıda çek, senet ele geçirildi.

Ele geçirilen silah ve suç aletleri, Vatan Caddesi’ndeki emniyet yerleşkesinde sergilendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul merkezli 7 ilde Sedat Peker’in elebaşı olduğu belirtilen organize suç örgütüne yönelik 9 Nisan’da düzenlediği operasyonda, 54 şüpheliyi gözaltına almıştı.

İstanbul merkezli 7 ilde, Sedat Peker’in elebaşı olduğu belirtilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda ele geçirilen silah ve suç aletleri, basın mensuplarına gösterildi. ( Hasan Hüseyin Kulaoğlu – Anadolu Ajansı )

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *