Brezilya’da ‘daha uzun’ bir İsa heykeli inşa ediliyor

Brezilya’da ‘daha uzun’ bir İsa heykeli inşa ediliyor

Korona salgınından dünyada en çok ölü kaybına sahip ülkelerden Brezilya’da, Rio de Janeiro şehrinde yer alan ve ülkenin sembollerinden biri haline gelen Kurtarıcı İsa heykelinden daha büyük bir İsa heykeli inşa ediliyor.

Ülkenin güneyinde yer alan Encantado şehrine dikilecek olan İsa heykeli 43 metre yüksekliğinde ve böylece dünyanın en büyük üçüncü İsa heykeli olacak. Rio de Janeiro şehrindeki heykelin uzunluğu ise 38 metre. 2019 yılında inşasına başlanan heykele geçen hafta kafası ve açılan kolları eklendi.

BBC’nin haberine göre, yeni heykelin fikir babası, Mart ayında koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybeden siyasetçi Adroaldo Conzatti’den çıktı. Yıl sonunda tamamlanması beklenen projenin 350 bin dolara mal olması bekleniyor.

Heykeli yaptıran organizasyon, paranın bireyler ve şirketlerden gelen bağışlarla toplandığını aktardı. Heykelin genişliği 36 metre, heykelin içine yerleştirilecek asansör ise turistleri 40 metre yükseklikteki heykelin göğsüne kadar çıkaracak.

Dünyada diğer en uzun İsa heykelleri, Endonezya ve Polonya’da yer alıyor.

Nüfusu 210 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Brezilya, ABD’nin ardından Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor. Son 24 saatte 3 bin 459 kişi yaşamını yitirdi. Salgın nedeniyle ülkedeki toplam ölü sayısı 361 bin 884’e yükseldi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *