İtalya Başbakanı Draghi’nin sözleri krize neden oldu

İtalya Başbakanı Draghi’nin sözleri krize neden oldu

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Beştepe’deki ‘koltuk ‘krizi’ hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘diktatör’ ifadesini kullandı. Çavuşoğlu sert tepki gösterdi, İtalya Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı.

İtalya Başbakanı Draghi, uluslararası basında ‘koltuk krizi’ diye adlandırılan AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Beştepe’de Erdoğan’la görüşmesindeki oturma düzeniyle ile ilgili konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ‘diktatör’ ifadesini kullandı.

Reuters tarafından haberin yayınlanmasının ardından, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, Türk Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Atanmış İtalya Başbakanı Draghi’nin, seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, iade ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Mario Draghi konuşmasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Avrupa Komisyon Başkanı Ursula’ya davranışına katılmıyorum, Bu diktatörlere açık sözlü olmalıyız ama aynı zamanda ülkelerimizin çıkarları için işbirliği yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün bir görüşme gerçekleştirmişti. Charles Michel’ın ekibi görüşme sonrası çıkan haberlerin ardından “Her şey protokole uygundu” açıklamasını yapmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *