Japonya’dan, Arakanlıların ardından Nijerya’ya da yardım

Japonya’dan, Arakanlıların ardından Nijerya’ya da yardım

Nijerya’da Bütçe ve Ulusal Planlama Bakanı Clem Agba, Japonya’nın Nijerya’ya, sağlık alanını geliştirmesi için 18,2 milyon dolarlık destek sağladığını belirtti.

Nijeryalı Bakan Agba, söz konusu desteğin, sağlık çalışanlarının geliştirilmesi ve ekipman şeklinde olacağını ifade etti. Bu desteğin ülkedeki 7 sağlık merkezinde kullanılacağını aktaran Agba, koronavirüsle mücadele için ABD Uluslararası Kalkınma Ajansında (USAID) da 200 vantilatör desteği aldığını söyledi.

Nijerya’da her yıl yüzlerce kişi kolera, çocuk felci, sıtma, ishal ve maymun çiçek virüsü gibi salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.

Arakanlı Müslümanlar için 19 milyon dolar hibe edeceğini duyurmuştu

Japonya, uluslararası kuruluşlar vasıtasıyla Arakanlı Müslüman (Rohingya) mültecilere, gıda ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için 19 milyon dolar tutarında acil yardımda bulunacağını duyurmuştu.

Mart ayının başında Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Myanmar‘ın Arakan eyaletindeki baskı ve zulümden kaçan Arakanlı Müslümanlara finansal destek sağlanacağı, bu kapsamda Kızılhaç Uluslararası Komitesi, Dünya Gıda Programı (WFP) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) vasıtasıyla Arakanlı Müslümanlara 19 milyon dolar tutarında acil yardım desteği verileceği kaydedilmişti.

Hibe kapsamında, Myanmar ve Bangladeş’teki 58 hastane ve sağlık kuruluşuna tıbbi ve sağlık ekipmanları tedariği ile iki ülkedeki 600 bin kişiye gıda yardımı ulaştırılacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *