‘Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım’

‘Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım’

Ali Erbaş: “Bugün yüzlerce 100 civarında İslami ilimler fakültesi ve ilahiyat fakültesi var. İmam hatip liselerimiz var. Bütün bunlar esasında tek bir amaç için gayret içerisinde.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyarbakır’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Diyarbakır İl Müftülüğünce Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas merkezinde düzenlenen programda konuşan Ali Erbaş, yakın zamanda Güneydoğu’da yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, “Allah o kötü günleri, o sıkıntılı günleri bir daha göstermesin. Millet olarak hiçbirimize, hiçbir şehrimize, beldemize o kötü günleri bir daha yaşatmasın.” dedi.

Başkan Erbaş, gençlere, çocuklara sahih kaynaklardan İslam’ın öğretilmesinin önemine değinerek, “Biz ne kadar din-i Mübin’i İslam’ı sahih kaynaklardan öğretilmesine gayret edersek ve öğrendiğimiz ilmi irşada dönüştürürsek her karış toprağında ilim fışkıran bu güzel beldeler, bu güzel şehirler inşallah daha güzel olacak. Bu güzellik, insanımızın üzerinde gözükecek, bu güzellik gençlerimizin üzerinde gözükecek. Bunda da hepimizin payı olacak.” diye konuştu.

Ali Erbaş, İslam’ın Hz. Ömer döneminde Anadolu topraklarına geldiğini anımsatarak, şöyle devem etti: “Camileri ile medreseleri ile bu topraklar, bu medeniyetin en zengin dönemleri yaşamasına vesile oldu. Anadolu topraklarının meşalesi işte bu beldede yakıldı, yakılan bu meşale. İlimle, irfanla bilgiyle, hikmetle diğer yerlere götürüldü. İnşallah daha da güçleneceğiz, daha da gelişeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çok güzel işbirliği içerisindeyiz. Bugün yüzlerce 100 civarında İslami ilimler fakültesi ve ilahiyat fakültesi var. İmam hatip liselerimiz var. Bütün bunlar esasında tek bir amaç için gayret içerisinde. Nedir amaç, din-i Mübin’i İslam’ı insanımıza öğretmek, amacımız budur. Amaç bir olunca işbirliği de kolay oluyor.”

‘Gençlerimizi kaptırmayalım’

İrşat çalışmalarının arttırılması gerektiğine işaret eden Başkan Erbaş, “Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslam’ın dışındaki ideolojilere, inançsızlığı pompalayan birtakım örgütlere, yapılara kaptırmayalım. Kaptırırsak bu bizim için çok büyük bir vebal olur.” şeklinde konuştu.

Ali Erbaş’ın konuşmasının ardından katılımcılar da söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *