Yemeksepeti.com siber saldırıya uğradı

Yemeksepeti.com siber saldırıya uğradı

Online yemek siparişi uygulaması Yemeksepeti’nin siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Şirket açıklamasında, kayıtlı isim ve adres bilgilerinin korsanların eline geçtiği duyuruldu.

Online yemek siparişi uygulaması Yemeksepeti’nin siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Şirketten yapılan açıklamada, “25.03.2021 sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşadı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi” denildi.

Habertürk’ün aktardığına göre, şirketten yapılan açıklamada, “25.03.2021 sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşadı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi” denildi.

Açıklamada, finansal bilgilere erişilmediği kaydedilerek, kredi kartı bilgileri dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediği, aynı şekilde bağlı bulunan Facebook ve Apple hesaplarına dair bir ihlalin de söz konusu olmadığı vurgulandı.

Ele geçirilen bilgilerin, ad-soyad, doğum tarihi, kayıtlı telefon numarası ve e-posta adresleri, adres bilgileri, açık olarak görülemeyen SHA-256 Algoritması ile maskelenmiş giriş şifrelerinin olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Kullanıcılarımızın Yemeksepeti şifrelerini değiştirmelerini öneririz” denildi.

Yemeksepeti’nin konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *