Cumhurbaşkanı ne dedi, Milli Eğitim ne yaptı?

Cumhurbaşkanı ne dedi, Milli Eğitim ne yaptı?

Cumhurbaşkanının talimatına karşın Milli Eğitim Bakanlığının ‘sınav’ kararını eleştiren Milliyet yazarı Şendir, “‘öğretmek ve eğitmekten daha önemlisi sınavmış’ ayıbıyla yaşayacaklar” dedi.

Milliyet gazetesi yazarlarından Özay Şendir, bugünkü yazısında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘sınav’ kararını eleştirdi. Cumhurbaşkanlığının ‘sınavlarla ilgili’ talimatını hatırlatan Şendir’in, yazısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan söz etmemesi ise dikkat çekiyor.

Şendir bugünkü yazısında şöyle diyor:

“1 Mart günü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçti ve dedi ki: “Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.”

2 Mart günü Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü okullara resmi bir yazı yolladı. O yazının 17. maddesinde “Bütün risk gruplarındaki illerde tüm sınavlar yüz yüze gerçekleştirilecektir” yazıyordu.

23 Mart günü ilçe milli eğitim müdürlükleri okullara talimat geçti, en az bir sınavı Mart ayı içerisinde yapın ve notunu sisteme girin diye. Belli ki kapatma olacak diye atlı kovalıyor arkadaşları…

Cumhurbaşkanı’nın dediğini yerine getirmedi Milli Eğitim Bakanlığı ve gelecek hafta ilkokul 4. sınıflar dâhil tüm öğrenciler yüz yüze sınava girecek.

Hem öğretim hem de eğitim için okulları haftada sadece iki gün açan Milli Eğitim, söz konusu sınavlar olunca okulları haftada üç gün açma kararı aldı, “öğretmek ve eğitmekten daha önemlisi sınavmış” ayıbıyla yaşayacaklar yani.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *