Peki ya HDP kapatılmazsa?

Peki ya HDP kapatılmazsa?

Altınok: “HDP kapatılsa, birkaçı hariç kimsenin bilmediği isimlere siyaset yasağıgelse bile, Kandil’in yeni piyonlar belirleyip yoluna CHP’de devam etmesi de olasılık dahilinde…”

Sabah gazetesi yazarlarından Melih Altınok, HDP’nin kapatılması tartışmalarına değindiği yazısının bir bölümünde, bu tartışmanın bile PKK tabanını kenetlediğini ileri sürerken, HDP’nin kapatılmaması durumunda, HDP’yi terörle ilişkilendiren söylemlerin de hukuki zeminin kaybedeceğini ve bir anlamda CHP-İYİ Parti-HDP ittifakını meşrulaştıracağını savundu.

Altınok yazısının o bölümünde şu değerlendirmede bulundu:

Kiminle konuşsam, “hendek eylemlerinin” bitirilmesinin ardından devletin bölgede güvenliği sağlamasıyla nefes aldıklarını söyledikten sonra sözü kapatma tartışmalarına getiriyordu:

“PKK çevresi son birkaç yıldır dağıldı, etkinliğini yitirdi. Artık gündelik hayatı terörize edemiyorlar. Ancak kapatılma tartışmaları şimdiden PKK tabanını kenetledi.”

HDP kapatılsa, birkaçı hariç kimsenin bilmediği isimlere siyaset yasağıgelse bile, Kandil’in yeni piyonlar belirleyip yoluna CHP’de devam etmesi de olasılık dahilinde…

Seçmenlerini böyle bir güzergâhta mobilize edebilecek kabiliyete sahip olduklarını, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde gösterdiler.

Bunlar Anayasa Mahkemesi’nin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın kapatma talebini yerinde bulmasıyla gündeme gelebilecek senaryolar…

Bir de Mahkeme’nin HDP’nin kapatılması talebini reddetme olasılığı var tabii. Hazine yardımının kesilmesi gibi bir karar da verebilirler.

Bu durumda da HDP’yi terörle ilişkilendiren söylemler hukuki zemininikaybedecek, iddialar siyasi ithamdan ibaret sayılacak. Bir anlamda, CHP ve İYİ Parti ile ittifak kuran HDP’yi meşrulaştıracak.

Keşke demokrasi, yasalara, anayasalara ve halkın taleplerine uyulunca otomatikman gerçekleşen bir tepkime olsa.

Ama gerçek hayat, kimya formülleri gibi işlemiyor.

Hele ki kimin, neyi, niçin istediğine benim diyen siyaset yorumcularının bile net cevap veremediği, herkesin yüzünde maskeyle gezdiği bu netameli günlerde…

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *