Biden göçmenlere seslendi: Buraya gelmeyin!

Biden göçmenlere seslendi: Buraya gelmeyin!

Başkanlık seçimleri öncesi göçmenlere vereceği destekten söz eden demokrat başkan Joe Biden, “Göçmenlere net bir şekilde şu mesajı verebilirim; buraya gelmeyin. Şehrinizi, kasabanızı ya da toplumunuzu bırakmayın.” dedi.

Amerikan Başkanı Joe Biden, Pennsylvania eyaletine yaptığı ziyaret sırasında ABC News sunucusu George Stephanopoulos’a mülakat verdi. Son günlerde Meksika sınırında yaşanan yasa dışı göçmen krizine yönelik soruları yanıtlayan Biden, “Göçmenlere net bir şekilde şu mesajı verebilirim; buraya gelmeyin. Şehrinizi, kasabanızı ya da toplumunuzu bırakmayın.” ifadelerini kullandı.

Biden, ülkeye gelen yasa dışı göçmenlerin birçoğunu geri gönderdiklerini söylerken, Stephanopoulos, “Göçmen geçişlerindeki bu artışı tahmin etmemek bir hata mıydı?” diye sordu. Biden, bu soruya “Her şeyden önce şunu bilmelisiniz ki son 2 yıldır, 2019 ve 2020’de de bir artış vardı.” yanıtını verdi. Stephanopoulos’un Meksika sınırındaki durumunun kötüleşme ihtimalini sorması üzerine de Biden, “Evet, bu olabilir.” dedi.

Vali Cuomo meselesi

Biden, New York Valisi Andrew Cuomo’ya yönelik son dönemde gündeme gelen taciz iddialarına değinen Stephanopoulos’un “Biliyorum Cuomo’ya yönelik soruşturmanın sürmesini istiyorsunuz. Bu soruşturma sonunda Cuomo suçlu bulunursa sizce istifa etmeli mi?” sorusuna “Evet etmeli. Bence bu işin sonunda Cuomo yargılanacak da.” karşılığını verdi.

Meksika sınırındaki göçmen hareketliliği son 20 yılın en yüksek seviyesinde

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, ülkenin Meksika sınırında yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışanların sayısının son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı. İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizin güneybatı sınırında son 20 yılda olduğundan daha fazla yasa dışı göçmenle karşı karşıyayız.” ifadesini kullandı.

Mayorkas, sınıra gelen birçok yetişkini ve aileyi geri çevirdiklerini ancak refakatsiz çocukları geri çevirmediklerini vurgulayarak ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin Amerikan halkının ve göçmenlerin sağlığının korunması politikası kapsamında sınırda güvenliği sağladıkları bilgisini paylaştı.

Joe Biden yönetiminin “Şimdi ABD’ye gelmenin zamanı değil.” mesajını tekrarlayan Mayorkas, “Bize bir önceki yönetim (Trump yönetimi) tarafından tamamen dağıtılmış göçmen sistemini yeniden inşa etmek için zaman tanıyın.” değerlendirmesini yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *