II. Abdülhamid’in torunundan Erdoğan’a mektup

II. Abdülhamid’in torunundan Erdoğan’a mektup

Korona tedavisi görürken Türkiye’den yardım isteyen Emel Adra, Beyrut Amerikan Hastanesine yatırıldı ve durumu takip edildi. İyileşen Adra, Erdoğan’a bir teşekkür mektubu gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklama ile Emel Adra’nın mektubunu yayınladı.

Açıklamaya göre, Beyrut’ta koronavirüse yakalanan Adra’nın tedavisi için Türkiye devreye girdi. II. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu Emel Adra’nın Beyrut’ta tedavi gördüğü hastane değiştirilerek sağlık durumu dakika dakika takip edildi. Adra da iyileştikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup ile teşekkür etti. Mektupta şu ifadeler kullanıldı:

“Kovid-19’a yakalandıktan sonra Beyrut Amerikan Hastanesi’nde büyük çoğunluğu yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 14 Ağustos-19 Eylül 2020 tarihleri arasında tedavi gördüm. Bu süre zarfında göstermiş olduğunuz destekleriniz için minnettarım. Uzak diyarlarda olmamıza rağmen şahsınızla devletinizin alakasını burada hissetmek bizim için onur verici. Sürgünden sonra kalplerde yer edinmek şahsım adına kıvanç kaynağı. Başta aileniz olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’a, Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl’a, Konsolos Didem Büyükarslan’a ve Büyükelçi Sekreteri Joyce Haddad Hanımefendiye yakın ilgi ve destekleri için şükranlarımı sunarım. Sevgili Peygamberimizin buyurduğu gibi, ‘İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a da şükretmez.’ Mektubu kendi el yazımla yazmak istiyordum, hastaneden çıktığımda bir süre sağ elimi kullanamadım. Bu yüzden bu mektubu tehirli olarak yazıyorum. Biz, sizlerin muvaffakiyeti için dua ediyoruz. Rabb’im sizleri başımızdan eksik etmesin. En derin saygı ve muhabbetlerimi sunarım. Allah’a emanet olunuz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *