Arda Ermut, Varlık Fonu Genel Müdürü oldu

Arda Ermut, Varlık Fonu Genel Müdürü oldu

Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez görevden alındı, yerine Ermut atandı.

Türkiye Varlık Fonu A.Ş Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez’in görevden alınarak yerine Salim Arda Ermut’un atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Arda Ermut kimdir?

Arda Ermut, 1980 yılında Karaman’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimini gören Ermut, 2004 yılında mezun olurken, 2005 yılında İstanbul’da Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak profesyonel kariyerine başladı.

Başbakanlık bünyesindeki kariyerine kuruluşunda da rol aldığı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda devam etti. 2007 yılında Ajansta Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya
başlayan Ermut, kurum içerisinde tüm ara pozisyonlarda görev alarak önce Daire Başkanlığına, 2015 yılında ise Başkanlığa atandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş sürecinde Yatırım Ofisinin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde konumlandırılması çalışmalarını yürüttü ve 2018 yılında Ofis Başkanlığına getirildi.

Arda Ermut Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevini Şubat 2020 yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu’na bıraktı.

Eylül 2018’den bu yana Türkiye Devlet Varlık Fonu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam eden Ermut, bu görevinden 2020 Kasım ayında ayrılmıştı.

Haziran 2019’da Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Ermut THY İcra Kurulu’nda da üç üyeden biri olarak görev yapıyor.

İyi derecede İngilizce bilen Ermut, evli ve iki çocuk babası.

(Dünya)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *