Gara’daki katliamla ilgili McGurk iddiası

Gara’daki katliamla ilgili McGurk iddiası

Bülent Orakoğlu, “Karayılan böylesine bir emri Amerika’dan izin almadan veremez. O halde emri veren Pentagon yetkilisi kim? Brett McGurk’ten başkası olamaz.” iddiasında bulundu.

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, bugün Yeni Şafak‘ta “Karayılan’a infaz emrini Brett McGurk’mu verdi?” başlıklı yazısında Gara’da katliamın emrinin Karayılan tarafından verildiğini ancak onun da Amerika’dan izin almadan emir veremeyeceğini belirterek, “Bu konuda da kesin Amerika’nın rolü olduğu anlaşılıyor” ifadesini kullandı.

“Gladyo yapılarının denetiminde süren açık bir savaşa tanık oluyoruz” diyen Orakoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

1999 tarihinde Türkiye; yeni bir güne 10 binlerce insanın katili PKK lideri Öcalan’ın yakalandığı haberi ile başlıyor ve sarsılıyor. Kısa sürede bu şok haber yerini büyük bir coşkuya ve sevince bırakıyordu. PKK terör örgütünün 1978 tarihinde Diyarbakır ili Lice ilçesi Fis köyünde terörist başı Öcalan ve bir grup arkadaşı tarafından kurulduğu biliniyor.

Öcalan Türkiye’ye getirildikten sonra yapılan yargılamaları sırasında örgütün arşivinin Suriye’de olduğunu istenirse getirtilebileceğini belirtmesine rağmen ana arşivin şu anda devletin mi yoksa FETÖ’nün mü elinde olduğu bilinmiyor. PKK ayrılıkçı Kürt aydınların iddia ettiği gibi kendi iç dinamiklerinden mi oluşmuştu. Yoksa PKK terör örgütünü Pentagon veya ABD mi kurmuştu? Bu soruların cevabı ancak ana arşiv ele geçirildiğinde öğrenilebilir.

Yine de PKK’nın kuruluşundaki gizem ve kör noktalar, CIA’nın 1 Mart 1988 tarihinde hazırladığı çok gizli dereceli “Irak, Türkiye, İran Kürt Ayaklanmaları” başlıklı 32 sayfalık raporda saklı gibi görünüyor. Raporda Irak ve İran’da PKK’nın kuruluşu, gelişimi ve geleceği hakkında analizler sansüre uğramadan tam olarak yer alırken, Türkiye’de PKK’nın kuruluşu ve ortaya çıkışı ile ilgili 3 sayfanın sansürlenmesi karatılarak yayınlanması ABD’nin PKK’yı kurmasındaki arka planı açıkça ortaya koyuyor. Türkiye’nin milli güvenliğine ve toprak bütünlüğüne direkt açık bir tehdit oluşturan “tampon devlet” oluşturma projesini deşifre edeceği kaygısıyla bu 3 sayfanın karartıldığı anlaşılıyor.

The McGurk thorn in Turkish-American relations | Daily Sabah

Gara’da 13 Türk vatandaşımızı şehit eden PKK teröristlerine emri Karayılan’ın verdiği iddia ediliyor. Karayılan böylesine bir emri Amerika’dan izin almadan veremez. O halde emri veren Pentagon yetkilisi kim? Biden tarafından Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörlüğü’ne atanan Brett McGurk’ten başkası olamaz.

Habertürk yazarı Çetiner Çetin, PKK’nın elinde rehine olarak tutulan 13 Türk vatandaşımızın Kandil’in Kortek ve Kaletuka bölgesinden Gara’ya getirilmesinde Mısır ve Körfez ülkelerinin araçlarının kullanıldığını yazdı. Bu konuda da kesin Amerika’nın rolü olduğu anlaşılıyor.

Amerika geçmişte de terör örgütleri üzerinden Türkiye ile örtülü savaşıyordu. Şimdi ise Gladyo yapılarının denetiminde süren açık bir savaşa tanık oluyoruz.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *