Bakan Kurum: “Değişen iklime uyum sağlamalıyız”

Bakan Kurum: “Değişen iklime uyum sağlamalıyız”

Twitter hesabından çağrıda bulunan Çevre Bakanı Kurum, “Değişen iklime uyum sağlamalıyız, küresel mücadeleyi güçlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Çevre Bakanlığı tarafından İklim Değişikliği konusunda hazırlanan bir videoyu da mesajında paylaşan Murat Kurum, DünyaOrtakEvimiz etiketi ile, #DünyaOrtakEvimiz, onu korumak ortak görevimiz… Değişen iklime uyum sağlamalı ve bu küresel mücadeleyi her geçen gün daha da güçlendirerek yeryüzünü gelecek nesillere en güzel haliyle bırakmalıyız.” dedi.

Emine Erdoğan’ın İklim Değişikliği mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da DünyaOrtakEvimiz etiketi ile yaptığı paylaşımında İklim krizine karşı gerekli tedbirleri almazsak, türlerin yok oluşuna seyirci kalacağız. Tıpkı Kauai kuşunu bir daha duyamayacak olmamız gibi… Havai adalarında yaşayan bu kuşun 1987’de alınan bu son ses kaydı, bize sorumluluklarımızı yeniden hatırlatıyor. #DünyaOrtakEvimiz” ifadelerini kullanmıştı.

Çevre Bakanlığından yeni yol haritası

Geçtiğimiz günlerde Bakan Kurum tarafından İklim Değişikliğiyle mücadele yeni yol haritası açıklanmıştı. Kurum, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı”nda yaptığı konuşmada küresel bir kriz olan bu meselenin ülkelerin var olma, yok olma, zenginliklerini kaybetme veya koruma ve gelecek nesillerin güzel bir dünyada yaşayıp yaşayamayacağı meselesi olduğunu öne sürmüş, “Özellikle son 50 yılda tüm devletler, dünyamızın, iklim değişikliği nedeniyle, önümüzdeki dönemde geri dönüşü mümkün olmayan bir yıkımla yüz yüze kalacağını görmektedir. İklim değişikliğiyle mücadele, etkileri bakımından Kovid-19 sonrasında dünyanın en önemli gündem maddesi olacaktır. Bu nedenle sorumluluk bütün dünyanındır, hepimizindir.” diye konuşmuştu.

İklim değişikliğiyle mücadelede küresel ölçekteki gayretler gibi ulusal anlamda da acil önlemlerin yer aldığı büyük projeleri, bakanlıklar, yerel yönetimler ve üniversitelerle yapmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Bakan Kurum, bu kapsamda İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı ile 541 eylem ve bu eylemlerden sorumlu kuruluşları belirlediklerine işaret etti. Kurum, 7 bölgeye dair “Bölgesel İklim Değişikliği Eylem Planlarını” hazırlayıp uygulamaya geçtiklerini de belirtmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *