Oktay: ‘Yurt dışından 15 milyar dolar portföy geldi’

Oktay: ‘Yurt dışından 15 milyar dolar portföy geldi’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Son aylarda ülkemize yurt dışından 15 milyar doların üzerinde portföy girişi gerçekleşti.” dedi.

Türkiye’nin dönüşen küresel konjonktürden etkilendiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay şöyle konuştu:

“Salgın süresince Türkiye’yi ekonomisiyle yükseltme hedefimizden asla kopmadık ve Türkiye’nin direnci kırılmadı. 2020 yılının ilk yarısında yüzde 3,1 oranında daralan Türkiye ekonomisi, özel tüketim ile yatırım harcamalarındaki kuvvetli artışın desteğiyle üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 6,7, bir önceki çeyreğe göre yüzde 15,6 oranında büyüme kaydetmiştir. 2020’nin son çeyreğine ve 2021 yılına ilişkin öncü veriler, ekonomimizdeki toparlanma eğiliminin devam ettiğine işaret etmektedir.”

Oktay, son analizlere göre G-20 ülkeleri içinde 2020’yi pozitif büyümeyle kapatabilecek 2 ülkenin, Türkiye ve Çin olduğuna işaret ederek, uluslararası kuruluşların Türkiye’ye yönelik negatif büyüme tahminlerini eleştirdi, kendilerinin Türkiye’nin 2020’yi pozitif büyümeyle tamamlayacağını ısrarla söylediklerini hatırlattı.

Oktay şöyle devam etti: “Kovid-19 sonrasında ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için daha büyük projelere, daha büyük yatırımlara yönelmiş durumdayız. Yüksek teknoloji sektörleri öncelikli olmak üzere çekeceğimiz uluslararası yatırımlarla ülkemizi bir yatırım, üretim ve teknoloji üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. Son aylarda ülkemize yurt dışından 15 milyar doların üzerinde portföy girişi gerçekleşmiştir. Yatırım ortamının daha da iyileşeceği, öngörülebilirliğin daha da artırılacağı, yatırımcıların beklentilerini daha yüksek düzeyde karşılanacağı bir ortamın tesisi için gereken tüm adımları atıyoruz. Ekonomi ve yatırımları doğrudan ilgilendiren bir hukuk reformu gündemimiz var. Önümüzdeki günlerde reform taslakları TBMM gündeminde olacaktır. Ekonomiye ilişkin reform paketi çalışmaları da bunun içindedir. Türkiye’ye güvenen yatırımcılar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kazanmaya devam edecektir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *