Muharrem İnce’den Ali Babacan’a ilk 4 madde yanıtı

Muharrem İnce’den Ali Babacan’a ilk 4 madde yanıtı

Yeni parti kurma hazırlıklarını hızlandıran ve partisinin isim ve logosunun hazır olduğunu açıklayan Muharrem İnce, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile ilgili açıklamalarına isim vermeden tepki gösterdi.

“Sonuna kadar karşı dururuz”

Muharrem İnce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Anayasamızın ilk dört maddesi devletimizin mihenk taşıdır. İlk 4 madde ile sorunu olanların Türkiye Cumhuriyeti ile de sorunu vardır. Bu maddelerin tartışmaya açılması bile kabul edilemez. Kim bunları tartışmaya kalkarsa sonuna kadar karşı dururuz” ifadelerini kullandı.

Babacan ne demişti?

Ali Babacan, Deutsche Welle Türkçe’de Nevşin Mengü ile yaptığı söyleşide Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışılmaya açılmasıyla ilgili soruya, “Şu anda bunları tartışmak için uygun iklim yok ülkede. Onun için hiç kimseyle konuşmuyoruz bu konuda” şeklinde cevap vermişti.

Babacan, “Uygun iklim olursa tartışır mısınız?” sorusuna karşılık, şu anda ülkede “ciddi çatlakların” oluştuğunu ancak “Günü geldiğinde zemin ve şartlar uygun olduğunda” Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabileceğini söylemişti.

Independent Türkçe

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *