Mali’de “mavi kasklılar”a saldırı: 20 yaralı

Mali’de “mavi kasklılar”a saldırı: 20 yaralı

Mavi Kasklılar olarak bilinen Birleşmiş barış gücü askerlerine Mali’de düzenlenen silahlı saldırıda 20 asker yaralandı.

Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu İstikrar Misyonuna (MINUSMA) Sözcüsü Olivier Salgado’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, dün, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Douentza mevkisinde bulunan MINUSMA’nın geçici askeri üssüne otomatik silahlarla saldırı düzenlendiği duyuruldu.

Açıklamada, saldırıda 20 BM barış gücü askerinin yaralandığı belirtilerek, MINUSMA Başkanı Mahamat Saleh Annadif’in olayı şiddetle kınadığı kaydedildi.

Bazı kaynaklarda, yaralanan askerlerin Togolu olduğu bilgisine yer verildi.

Aynı bölgeye 3 Şubat’ta düzenlenen ve terör örgütü El Kaide’ye bağlı bir grubun üstlendiği saldırıda 10 Malili asker yaşamını yitirmişti.

Ülkede 13 Ocak’ta da BM barış gücü askerlerini hedef alan saldırı düzenlenmiş, Fildişi Sahili vatandaşı 4 asker hayatını kaybetmişti.

Mali’de 2013’ten bu yana görev yapan ve bugüne kadar 230’dan fazla askerini kaybeden MINUSMA, dünyada en çok kayıp veren barış gücü olarak biliniyor.

Barış gücü askerleri “mavi kasklılar” olarak da adlandırılıyor.

Türkiye’den kınama

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dost ve kardeş Mali’de barış ve istikrarın korunmasının önemli olduğu vurgulanarak, saldırıda yaralanan barış gücü askerlerine acil şifalar dilendi.

Açıklamada, “Mali’nin merkez bölgesinde bulunan Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) üssüne düzenlenen terör saldırısında, MINUSMA bünyesinde görev yapan 20 barış gücü askerinin yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu terör eylemini kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.​​​​​​​

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *