Kurtulmuş’tan ‘Çağdaş, demokrat anayasa’ çağrısı

Kurtulmuş’tan ‘Çağdaş, demokrat anayasa’ çağrısı

Vesayet odaklarının 61 ve 82 anayasalarından güç aldığından söz eden Numan Kurtulmuş “Yeni, çağdaş, demokrat, güçlü ve katılımcı bir anayasa yapacağız” dedi.

Partisinin Bayburt İl Başkanlığı kongresinde konuşan Numan Kurtulmuş, Türk milletinin yabancı bir takım kurum ve kuruluşların boyunduruğu altında olmasını arzu edenlerin olduğunu söyledi. Ülkenin dünden daha çok düşmanı bulunduğunu savunan Kurtulmuş, oyunlara karşı uyanık olunması gerektiğini belirtti. Kurtulmuş, AK Parti’nin Türkiye’de bir zihniyet devrimi gerçekleştirdiğini kaydetti.

Yeni, çağdaş, demokrat, güçlü ve katılımcı anayasa çağrısı

Kurtulmuş, “Bizim amacımız Türkiye’yi daha müreffeh, mesut, ülkenin insanlarını birlik ve berberlik içerisinde daha da güçlü kılmaktır. Bu amaçla üzerimizdeki büyük sorumluluklardan birisi de vesayet düzenlerinden tamamen kurtulmamızı sağlayacak, yeni güçlü demokratik ve özgür bir anayasanın yeni baştan yapılmasını sağlamaktır.” diye konuştu.

Kurtulmuş, anayasa ile ilgili daha önceki dönemlerde de çok adımlar atıldığını anımsatarak, vesayet odaklarının gücünü, faşist, darbeci ve baskıcı ruhu içinde barındıran 1961 ve 1982 anayasasından aldığını anlattı. Bunu ‘millet iradesi’nin önleyebileceğini aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Yeni, çağdaş, demokrat, güçlü ve katılımcı bir anayasayı hep beraber yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, yeni anayasa ile birlikte Türkiye’nin geleceği için yeni bir dönemin kapısını açarken, yeni dönemin şifrelerini ortaya koyarken, MHP’nin Sayın Genel Başkanı bu sürece destek vereceğini ortaya koydu. Şimdi biz diğer partilerden de aynı şeyi bekliyoruz. Milli ve gerçekten güçlü, özgürlükçü bir anayasanın yapılabilmesi için buyurun herkes elini taşın altına koysun. Bu anayasa meselesi sadece AK Parti’nin ya da Cumhur İttifakı olarak bizim yapabileceğimiz bir şey olmanın çok ötesindedir. Bütün siyasi partiler anayasa konusunda sınav veriyor. Herkesi bu sınava davet ediyoruz. Milletin beklediği yeni, özgür, çağdaş ve demokrat bir anayasa yapmak için tam vakit bu vakittir, diyerek hep beraber ya Allah, bismillah diyerek bu defterin kapağını açıyoruz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *