Twitter için ‘iletişim tekeli’ ifadesi

Twitter için ‘iletişim tekeli’ ifadesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu attığı mesaja Twitter’ın sansür uygulamasına tepki gösterdi. Twitter Devlet Bahçeli’nin mesajını da kısıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Terör örgütlerine ve sapkın LGBT’ye koruma kalkanı oluşturan Twitter, şahit oluyoruz ki eline geçirdiği iletişim tekeliyle ülkelerin kimyasını, demokrasinin kimyasını, huzurun kimyasını bozmaya çalışmaktadır. Emperyalizmin bu oyuncağı, insanlığı teslim alamaz.” değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!” ifadesini kullandığı mesajına, Twitter tarafından uyarı ifadesi konulmuş ve ‘nefret söylemi hakkındaki kurallarını ihlal ettiği’ notu ile yayınlanmıştı.

Bahçeli’nin mesajlarına kısıtlama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından Boğaziçi Üniversitesi protestolarıyla ilgili paylaşım yaptı. Genel Merkezden yapılan açıklamaya göre, Twitter, Bahçeli’nin bazı tweetlerine kısıtlama getirdi. Açıklamada şöyle denildi:

“Boğaziçi Üniversitesi’nin önündeki menfur eyleme karşı gösterdiği tepkiden dolayı MHP Lideri Sayın Bahçeli’nin bazı paylaşımlarına Twitter kısıtlama getirmiştir. Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde (ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir) okyanus ötesinden Twitter buna tepki göstermiştir.

Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter’ın arkasındaki güçler destek vermiştir. Genel Başkanımızın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirilmiştir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *