Türkiye’ye gelen Pompeo’dan skandal sözler

Türkiye’ye gelen Pompeo’dan skandal sözler

ABD Başkanı Donald Trump’ın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ve Orta Doğu turunun ikinci ayağı olan Türkiye’ye geldi.

Fakat Pompeo, Fransız Le Figaro’ya Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pompeo, “Macron ve ben Türkiye’nin son dönemde çok agresif olduğu konusunda hemfikiriz” dedi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Türkiye’ye gelmesine rağmen “yoğun programı” dolayısıyla Ankara’ya gitmeyen ve resmi olarak üst düzey yetkililerle görüşmeyeceğini önceden söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fransız basınına Türkiye’yi kötüledi.

Bugün Türkiye’ye gelen ve İstanbul’da bazı temaslarda bulunacak olan Pompeo, Fransa’nın köklü gazetelerinden Le Figaro’ya konuştu. Pompeo, ABD yönetimi ile birlikte Avrupa’nın Türkiye’nin son aylarda Orta Doğu’daki hamlelerine karşı ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Pompeo, verdiği özel röportajda Türkiye ile ilgili yorumlarda bulundu.

Pompeo, özellikle son dönemde Türkiye’nin Azerbaycan’ı desteklemesi ve Libya ve Akdeniz’deki hamleleri ile ilgili rahatsızlık duyduğunu dile getirirken, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve ben Türkiye’nin son  dönemdeki hareketlerinin çok agresif olduğu konusunda hemfikiriz. Avrupa ve ABD, birlikte çalışarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, böyle hamlelerin kendi halkının menfaatlerine olmadığına ikna etmeliyiz” dedi.

Pompeo, Türkiye’nin askeri hamlelerinin endişe yarattığını söylerken Türkiye’nin NATO’da kalması ya da ayrılması ile ilgili bir soruya yanıt vermedi.

Mike Pompeo Arrives In Istanbul Ahead Of Meeting With Ecumenical Patriarch  Bartholomew - Greek City Times

Çavuşoğlu’nu İstanbul’a çağırmıştı

Bloomberg’e ismini açıklamadan konuşan bir Türk yetkili, Pompeo’nun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetini reddettiğini söylemişti. İsmini açıklamayan yetkili, “Pompeo, Çavuşoğlu’nun görüşme için İstanbul’a gelmesini istedi. Çavuşoğlu, Pompeo’nun bu tavrından rahatsız oldu” ifadesini kullanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *