Ermenistan ateşkes istedi, Azerbaycan ‘işgali sonlandır’ dedi

Ermenistan ateşkes istedi, Azerbaycan ‘işgali sonlandır’ dedi

Ermenistan, Dağlık Karabağ’da ateşkes sağlanması için Minsk Grubu dahilinde görüşmelere hazır olduğunu açıkladı. Azerbaycan ise çatışmaların durması için Ermenistan’ın işgali sonlandırması gerektiğini bildirdi.

Azerbaycan’ın, topraklarını işgal etmeye çalışan Ermenistan’a yönelik mücadelesi 6’ncı gününde başarıyla devam ediyor. Çatışmalarda ağır kayıplar veren Ermenistan ordusu askeri mühimmatlarını bırakarak mevzileri terk ederken, Erivan yönetiminden de geri adım geldi.

Ermenistan’dan geri adım

Habertürk’ün aktardığı habere göre, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “1994-1995’te imzalanan anlaşmalara dayanarak AGİT Minsk Grubu arabuluculuğunda ateşkes için hazırız” ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda, ateşkesin tek koşulunun Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi olduklarını söylemişlerdi.

AGİT’e bağlı Minsk Grubu, 1992’de Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes sağlanmasına öncülük etmişti. Minsk Grubu’nu oluşturan ABD, Rusya ve Fransa’nın liderleri de dün bir açıklama yaparak tarafları ateşkese davet etmişti.
AGİT Minsk Grubu, 1992’de Azerbaycan ve Ermenistan’ın Dağlık Karabağ anlaşmazlığında çözüm bulmaları amacıyla kurulmuştu. Grubun eş başkanlığını ABD, Fransa ve Rusya yapıyor. Grupta, Belarus, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan yer alıyor.

Ermeniler yerleşim birimlerini hedef alıyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın yerleşim yerlerine saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yerleşim yerlerine ateş edilmemesi konusunda defalarca yapılan uyarılara rağmen Ermenistan’ın, Ağdam şehrindeki Hındıristan, Alibeyli, Ahmedagali ve Safarli köylerini yoğun topçu ateşi altına aldığını açıkladı.

Bakanlık, siviller arasında ölü ve yaralıların olduğunu duyururken, Ermenistan’ın Gorus bölgesinden Azerbaycan topraklarına roket fırlatma ihtimali olduğunu, Azerbaycan´ın gerekli önlemleri alacağını kaydetti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *