“300 fabrika” iddialarına Varank’tan açıklama

“300 fabrika” iddialarına Varank’tan açıklama

Gaziantep’te 300 fabrikanın açılış töreninin ardından tesislerin yeni olmadığına ilişkin iddialara Bakan Varank “Türk sanayisinin gücünü yerinde görmek isteyenlere Gaziantep OSB’nin kapıları açık.” sözleri ile yanıt verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabında, “Lokanta, eczane ve market dediğiniz o üç yatırım burada. Yalnızca bu üç tesiste 55 bin metrekare kapalı alan, 170 milyon lira yatırım ve 444 istihdam var. Türk sanayicisine, girişimcisine bu kadar yabancı olan bir ana muhalefet partisinin yatırımdan anladığı en fazla heykel olabilir.” ifadelerini kullanarak, kurulan tesislerin fotoğraflarını paylaştı.

Varank’ın paylaşımında, Gaziantep’te Haziran 2016’da 338 bin 199 olan aktif SGK’lı çalışan sayısının, Haziran 2020’de 408 bin 866’ya yükseldiği yer aldı.

Bakan Varank’ın açıklamalarının ardından Gaziantep Valisi Davut Gül de beraberindeki heyetle açılan tesisleri yerinde inceledi ve iddialara yanıt verdi.

Vali Gül, ziyaret sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek ile OSB’de basın toplantısı düzenledi.

Yapılan eleştirilere değinen Vali Gül, “Firmanın isimlerine bakıyorlar ve internetten onun kuruluşuna bakıyorlar. Deniliyor ki ‘1960, 1970, 1980’da kurulan bir firmanın şimdi açılışı yapılıyor.’ Biz 300 firma açmadık biz 300 tesis açtık. Bunun içinde 10, 50,100 yıllık firmalar var.” dedi.

Özgür Özel’den ‘yalan’ iddiası

CHP Grup Başkan vekili ve Manisa milletvekili Özgür Özel, Twitter mesajında, “Açılan fabrika sayısı 300 deniliyor. Devletin tepesinin millete attığı en büyük yalan bu. 120’si teşvik kredisi kullanarak fabrikasını başka sanayi bölgesine taşımış. Sanayi sitesindeki lokantanın adı bile listede. İstihdam her gün düşüyor. Fabrikalar açılsa düşer mi?” ifadesini kullanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *