Erbaş: ‘İyilik yolunda olan gençler yetiştirmeye çalışacağız’

Erbaş: ‘İyilik yolunda olan gençler yetiştirmeye çalışacağız’

Ali Erbaş, “Duruşu ahlaklı olan, her zaman doğrunun, mazlumun yanında olan ve yeryüzünde iyiliğin ulaşmadığı yer kalmayıncaya kadar iyilik yolunda olan gençler yetiştirmeye çalışacağız. Milletimizin geleceği buna bağlıdır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1980 yılında mezun olduğu Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesinin yeni binasının temel atma törenine katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, okulun yapımına katkı sağlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye ve iş adamlarına teşekkür etti.

Başkan Erbaş, 40 yıl önce mezun olduğu okulda, Allah’ın kelamını, Arapça’yı, şiir okumayı, kompozisyon yazmayı ve hitabeti öğrendiklerini kaydetti.

‘Kur’an’ın ilkeleri doğrultusunda nesiller yetiştirmek amacındayız’

Toplumda imam hatip okullarına yönelik bir beklentinin olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Toplumda her zaman ışık saçacak ahlaki duruşuyla, Kur’an’ın ilkeleri doğrultusunda, Allah Resulü Efendimizin insanlığa kazandırmış olduğu değerleri en güzel şekilde benimsemiş nesiller yetiştirmek, amacımız budur. Bu nesiller, bizim milletimizi geleceğe taşıyacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

16 yaşında Ordu’dan gelerek burada yatılı olarak eğitim gördüğünü anlatan Başkan Erbaş, şunları söyledi: “Çeşitli illerden gelmiştik, okul yuvamız olmuştu. Okuldaki hocalar, bizim annemiz, babamız oldu, arkadaşlarımız, kardeşimiz oldu. İnşallah buraya yapılan okulda sadece Sakarya’dan değil ülkemizin çeşitli yerlerinden gelip eğitim alacak gençlerimiz olacak. Geçmişi bugüne taşıyacak, hatıralar paylaşılacak. Tecrübe paylaşımını geleceğe taşıyacağız ve geçmişten geleceğe taşıdığımız bu tecrübeler ile daha ilkeli gençler yetişecek. Duruşu ahlaklı olan, her zaman doğrunun, mazlumun yanında olan ve yeryüzünde iyiliğin ulaşmadığı yer kalmayıncaya kadar iyilik yolunda olan gençler yetiştirmeye çalışacağız. Milletimizin geleceği buna bağlıdır. İnşallah buradaki okulumuzda olduğu gibi ülkemizin her yerindeki imam hatip okullarımızda, diğer okullarımızda böyle ilkeli gençler yetiştirmek bizlere nasip olur. Ben tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Cenab-ı Hak yar, yardımcımız olsun.”

Konuşmaların ardından, Başkan Erbaş ve protokol üyeleri okul binasının temelini attı.

Başkan Erbaş, daha sonra Hacı Zehra Yazaroğlu Camii’nin de açılışını gerçekleştirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *