Eczacılar Birliği Başkanından Amerikan Büyükelçisine yanıt

Eczacılar Birliği Başkanından Amerikan Büyükelçisine yanıt

Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, ABD’nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield’in, ABD’li ilaç şirketlerinin Türkiye’den çıkabileceğine ilişkin açıklamasını, “Söyledikleri modern ilaç ambargosu” ifadeleriyle yanıtladı.

(T24) – Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, ABD’nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield’in Türkiye’nin ABD’li ilaç şirketlerine borcunu ödememesi durumunda şirketlerin Türkiye’ye ilaç satmayı durdurabileceğini açıklamasına yanıt verdi.

Çolak, “İlaca erişimde sıkıntı yaratacak her adımın, halk sağlığında onarımı mümkün olmayan yaralar açacağı unutulmamalıdır. Sayın Büyükelçi’nin söyledikleri modern ilaç ambargosundan başka bir şey değildir” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye’deki devlet hastanelerinin Amerikan ilaç şirketlerine olan borçları ödenmezse, bu şirketlerin Türkiye piyasasından çıkabileceğini söylemişti. Satterfield ayrıca, Türkiye’de geçen temmuz ayında yürürlüğe giren sosyal medya yasasına yönelik eleştirisini de dile getirmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *