Birleşmiş Milletler temsilcisinin ”SDG” elebaşıyla görüşmesi

Birleşmiş Milletler temsilcisinin ”SDG” elebaşıyla görüşmesi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Gamba’nın, sözde SDG elebaşı Şahin’le görüşmesine tepki göstererek, “Bu tutum, terörle mücadele konusundaki BM kararlarının açık şekilde ihlalidir.” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, BM Özel Temsilcisi Virginia Gamba‘nın, sözde SDG elebaşı, “Mazlum Abdi” kod adlı Ferhat Abdi Şahin‘le görüşmesi hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığından BM'ye tepki: Vahim bir durum

Bu görüşmenin, terörle küresel mücadele açısından vahim bir durum olduğunu vurgulayan Hami Aksoy, açıklamasında şöyle dedi:

“Birleşmiş Milletler Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virginia Gamba’nın terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde “Suriye Demokratik Güçleri”nin (SDG) elebaşı Ferhat Abdi Şahin ve diğer terör örgütü mensuplarıyla telekonferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirmesi terörle küresel mücadele açısından vahim bir durumdur.

Sözkonusu gelişme üzerine Birleşmiş Milletler makamları nezdinde derhal gerekli girişimler yapılmıştır.

Bu tutum terörle mücadele konusundaki Birleşmiş Milletler kararlarının açık şekilde ihlalidir. BM’nin terörle mücadeledeki inandırıcılığına darbe vurmaktadır.

Terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin, cinsel istismardan zorla silah altına almaya kadar uzanan çocuklara karşı işlediği en ağır insanlık suçlarının önlenmesinin yolu terörle mücadele tedbirlerinin samimi ve etkin şekilde, terör örgütleri arasında ayrım gözetilmeksizin hayata geçirilmesidir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *