Belarus kaynıyor

Belarus kaynıyor

Belarus’ta bir muhalif daha ortadan kayboldu! Maskeli kişiler, muhalif Maxim Znak’ı ofisinden kaçırdı. Diğer bir muhalif Kolesnikova ise, Ukrayna’ya kaçmaya çalışırken yakalandı.

Belarus’ta Lukaşenko muhalifleri zor günler geçiriyor. Koordinasyon Konseyi’nin ülkede kalan son aktif üyesi Maxim Znak, maskeli kişiler tarafından alıkoyulduktan sonra kendisinden haber alınamadığı bildirildi.

Belarus’ta Ağustos ayında yapılan seçimlerin ardından ülke adeta yangın yeri… 26 yıldır ülkeyi yöneten Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko‘nun 9 Ağustos’taki seçimlerde oyların 80’inini alarak seçimleri kazanması ortalığı karıştırmıştı.

Muhalefetin seçim sonuçlarını kabul etmemesi sonucu sokaklara dökülenler, Lukaşenko’nun görevi bırakması ve yeniden seçim çağrıları yapmıştı.

Sınırda yakalandı

Sözcü gazetesinin aktardığına göre, seçimlerde Lukaşenko’nun karşısına çıkan Svetlana Tikhanovskaya ülkeyi terk etmek zorunda kalırken, geride kalan muhalifler de zor günler geçiriyor. Lukaşenko’ya karşı kurulan Koordinasyon Konseyi üyelerinden Maria Kolesnikova’nın, başkent Minsk’te bir minibüsten inen maskeli kişiler tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

O iddiadan saatler sonra Belarus Sınır Koruma Polisi, Kolesnikova ve beraberindeki iki kişinin Ukrayna‘ya geçmek isterken yakalandığını açıkladı.

Yerel basın Kolesnikova’nın ülke dışına çıkmaya zorlandığını, muhalif liderin pasaportunu yırtması sonucu gözaltına alındığını yazdı.

Maskeli kişilerce kaçırıldı

Kolesnikova’dan sonra sıra bu kez Maxim Znak’a geldi. Koordinasyon Konseyi’nin ülkede kalan son aktif üyesi olan Znak’ın, ofisinde maskeli kişiler tarafından alıkoyulduktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadığı öne sürüldü.

Znak’ın avukatı, müvekkilinin ofisinin yanı sıra dairesinin de arandığını söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *