‘Kampanyanın özünde İslam karşıtlığı var!’

‘Kampanyanın özünde İslam karşıtlığı var!’

28 ŞUBAT Mağdurları Derneği Trabzon Temsilcisi Aynur Özdemir, son zamanlarda kadınlara yönelik cinsiyet eşitsizliği içeren söylemlere karşılık başlatılan kampanyayı eleştirdi.

28 Şubat Mağdurları Derneği Trabzon Temsilcisi Aynur Özdemir, “Erkek yerini bilsin sloganı ile toplumda kadın erkek ayrımcılığı ve düşmanlığı yapan zihniyet bilmelidir ki bizim değerlerimize yapılan ve toplumun temeline bir dinamit yerleştirmeye çalışan fikriyata karşı elbette ki sessiz kalmayacağız.” dedi.

Günebakış gazetesinden Rabia Mollaoğlu’nun haberine göre, kampanyaya karşı duruş sergilediğini açıklayan Özdemir şöyle dedi:

“Yüce Rabbimiz İslâm’ı bir hayat düzeni olarak bizlere göndermiştir. Bu düzen içinde kadın ve erkeğin rolü ayrı ayrıdır. İslam kadın ve erkeği eşit olarak görür ve temel de bakış ikisinin de insan olmasıdır. Fıtrat ve yaradılıştan kaynaklanan farklılıklar ve buna göre kadın ve erkeğe yüklenen sorumluluğun farklı olması da çok doğaldır. Fakat İslami ölçüleri ve onun ortaya koyduğu kuralları reddeden bir kesim bilinçli ve maksatlı biçimde inandığımız değerlere saldırarak kendi fikirlerini topluma dayatma çabasındadır. Ama gerçek anlamda inanan bilinçli ve şuur sahibi her Müslüman bilmelidir ki bu algıların temelinde İslâm karşıtlığı vardır ve buna göre bir karşı duruş sergilenmelidir.

Erkek yerini bilsin sloganı ile toplumda kadın erkek ayrımcılığı ve düşmanlığı yapan zihniyet bilmelidir ki bizim değerlerimize yapılan ve toplumun temeline bir dinamit yerleştirmeye çalışan fikriyata karşı elbette ki sessiz kalmayacağız.”

KADEM: Tepkimiz kampanyaya değil

Sosyal medya mecrasında “erkekler yerini bilsin” hashtagiyle başlatılan kampanyaya birçok camiadan destek verilirken KADEM de yapılanın yanlış olduğunu vurguladı.

KADEM’den yapılan açıklamada, “Adalet ve hakkaniyet ölçüsünde kadın ve erkeğin toplum içindeki varlığı, karşılıklı saygı ve anlayıştan geçer. Bir empati vurgusu olarak ortaya çıkan ‘erkekler yerini bilsin’ akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz. Bazı paylaşımlarda mizahın içeriği haddi aşmış, ayet-hadislerle alay etme seviyesine varmıştır. Kabul edilemez olan budur. Tepkimiz kampanyanın geneline değil bu tür paylaşımlaradır.” denildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *