Karadavi: Şallah vizyon sahibi bir komutandı

Karadavi: Şallah vizyon sahibi bir komutandı

İslami Cihad Hareketi eski Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah’ın vefatı nedeniyle Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Yusuf el-Karadavi, Şallah’ın vizyon sahibi bir komutan olduğunu kaydetti.

Şallah’ın vefatı üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Karadavi, “Kardeşim Ramazan Şallah’ı, deneyimli bir lider, vizyon sahibi bir komutan, davasına inanan ve onda sebat eden bir mücahit olarak tanıdım.” ifadesini kullandı.

Karadavi, Şallah’ın vatanının ve İslam ümmetinin menfaatini öncelediğini vurguladı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı’ndan (İhvan) yapılan açıklamada ise Şallah’ın cihad ve direniş meydanlarının önde gelen komutanlarından olduğu ve vatanını İsrail işgalinden kurtarmak için mücadeleyle dolu bir hayat geçirdiği aktarıldı.

Açıklamada, Şallah’ın, İslami Cihad’a çok hassas bir zamanda liderlik ettiği ve cesaret timsali bir model ortaya koyduğu vurgulandı.

Eski Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri 62 yaşındaki Dr. Ramazan Abdullah Şallah, dün Beyrut’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Şallah’ın cenazesi, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki Yermuk Filistin Mülteci Kampı’nda bulunan Şuheda Mezarlığı’nda defnedildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *