Demokrasi ve Özgürlükler adası açılış duası

Demokrasi ve Özgürlükler adası açılış duası

Demokrasi ve Özgürlükler Adası Açılış Töreni 27 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dua etti.

Açılış öncesi dua eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş şu niyazda bulundu:

“Allah’ım 60 yıl önce burada işkence gören, zulüm gören ve can veren başta merhum Başbakanımız Adnan Menderes olmak üzere bütün arkadaşlarına rahmet eyle.

Ya Rab, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ dediği gibi 18 yıl hasretten sonra milletimizi ezanla buluşturan merhum başbakanımıza ve bütün çalışma arkadaşlarına rahmet eyle. Allah’ım mekanlarını cennet, makamlarını âli eyle.

Ya Rabbelalemin bizleri tarihine sahip çıkan, geçmişlerine vefa gösteren nesiller yetiştirmeyi ve bu gayretimizi artırmayı bizlere nasip eyle.

Ya Rabbelalemin şu güzel eseri meydana getiren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere işçisinden mimarına, projesinin hazırlanmasından son haline kadar emeği geçen bütün kardeşlerimizden razı ol Allah’ım.

Milletimizi, memleketimizi her türlü kötülüklerden, ihanetlerden muhafaza eyle Allah’ım.

27 Mayıs’tan 12 Eylül’e, 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a milli irade için, vatan için, millet için zulüm gören, can veren bütün şehitlerimize rahmet eyle Allah’ım. Gazilerimize acil şifalar nasip eyle, ahirete irtihal edenlere rahmet eyle Allah’ım.

Ya Rabbelalemin aramıza birlik, beraberlik ver. Bizi birbirimize düşürmek isteyen hainlere, tefrikacılara, dahili ve harici düşmanlara fırsat verme Allah’ım. Vatanımızı milletimizi ilelebet payidar eyle Allah’ım”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *