‘Çav Bella için ayrı, Yuh Yuh için ayrı giriş kullanmışlar’

‘Çav Bella için ayrı, Yuh Yuh için ayrı giriş kullanmışlar’

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, “İzmir’de cami hoparlörlerinden şarkı” olayı için, “Yapılan incelemelerde ortak ezan sisteminin frekansına Çav Bella için ayrı, Yuh Yuh için ayrı bir giriş yöntemi kullanıldığı tespit edilmiş” dedi.

20 Mayıs akşamı saat 17 sularında İzmir’de, merkezi ezan sistemine sahip Konak, Karşıyaka, Buca ve Çiğli’de bazı camilerden, frekansa korsan müdahale ile ‘Çav Bella’ şarkısı çalındı. Konuyu bugünkü yazısında değerlendiren Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, “umarım buna cüret eden insanlarla birlikte yaşamıyoruzdur” ifadesini kullandı. Zeyrek, “İkisi de telsiz frekansı üzerinden olduğu için tespiti telefon gibi kolay olmuyor.” dedi.

Deniz Zeyrek, “Camiden Çav Bella çalanlar kim?” ara başlığı altında şunları anlattı:

“Gelelim İzmir‘deki olaya. Yapılan incelemelerde ortak ezan sisteminin frekansına Çav Bella için ayrı, Yuh Yuh için ayrı bir giriş yöntemi kullanıldığı tespit edilmiş. Birincisi dokuz, ikincisi yedi saniye sürmüş. İkisi de telsiz frekansı üzerinden olduğu için tespiti telefon gibi kolay olmuyor. Yapanların telsiz işlerinden anlaması, uygun cihazlara sahip olması gerekiyor. İzmir’de 1500 civarında amatör telsizci var. İzmir polisi çemberi titiz bir şekilde daraltıyor. Eminim yakında ortaya çıkaracaklardır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere birçok isim olayın provokasyon olduğuna dikkat çekip kınadı. Provokasyonsa, hem de bayram öncesinde, gerçekten tehlikeli bir provokasyon. Dilerim, bu topraklarda buna cüret eden insanlarla birlikte yaşamıyoruzdur ve işin sorumluları yaptıkları densizliğin ne anlama geldiğini dahi bilmeyen, anlamayan densizlerdir.

Bu arada bir yetkiliden cami imamlarına bu konuda bir uyarı var: “Frekansı ezana başlarken açıp, ezan bittikten sonra kapatın. Öncesinde ya da sonrasında açık bırakırsanız, frekansı yakalayan herkes bunu yapabilir.”

Benden aktarması!”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • İlker Akkaya
    23 Mayıs 2020, 18:07

    Deniz Zeyrek,böyle bir yorum yapmışsa bir ümit vardır demektir.Ben şöyle düşünmüştüm,hepsi zil takıp oynadı.

    REPLY