Bakan Koca: ‘Bayramı eskisi gibi kutlamayalım’

Bakan Koca: ‘Bayramı eskisi gibi kutlamayalım’

Türkiye’de günlük vaka sayısının binin altına düştüğünü belirten Fahrettin Koca, “BAYRAMI ESKİSİ GİBİ KUTLARSAK, hastalığın tırmanışa geçtiği günlere dönebiliriz. Bayramda evimizde kalalım.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“VAKA SAYIMIZ, 1.000’İN ALTINA DÜŞTÜ. Kaybettiğimiz hasta sayısı bugün de azaldı. Virüsle artık şartları değiştirerek, daha özgür mücadele edeceğiz. Yeni hayat tarzımız: Kontrollü Sosyal Hayat, hep birlikte tedbir. Koşulu: Maske + 1,5 metre Sosyal Mesafe.

Image

Beklediğimiz yaşama hürriyetini, tedbirler getirecek. Bayramda tedbirlere uyarsak, sonrasında daha özgür olacağız. Bayramda evde kalmalıyız. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalı. BAYRAMI ESKİSİ GİBİ KUTLARSAK, hastalığın tırmanışa geçtiği günlere dönebiliriz.

Bayramda evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyarete giderek yapmayalım. Anne babalarımıza, büyüklerimize düşkünlüğümüz tehlikeli bir yakınlık olmasın. ONLAR İÇİN EN GÜZEL SÖZLERİ DÜŞÜNÜP, ARAYALIM. Kalbin kurduğu cümle, bir annenin elini öpmekten daha büyük yakınlık kurar.

Süreçte, dünya bir gerçeği idrak etti. Her işin başı sağlık cümlesi, hayatın, salgın karşısında gerileyen her alanıyla ilgilidir. Ülkemizde sağlığa yapılan yatırımlar büyük bir isabettir. Bireylerin sağlık güvenliği yüksek bir haktır. Sağlık yatırımları sosyal refahın şartıdır.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *