Karamollaoğlu Halk Tv’ye konuk oldu

Karamollaoğlu Halk Tv’ye konuk oldu

Halk TV’de Özlem Gürses ile 20. Saat’in konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “İslamcı diye ortaya çıkıp sonra İslami kuralların neredeyse tamamını yok etmek İslam’la bağdaşmaz.” dedi.

‘Resepsiyonlar hariç, davet etmediler’

Erdoğan’la olan iletişimiyle ilgili konuşan Temel Karamollaoğlu, “Beni, resepsiyonlar hariç hiç davet etmediler. Yanlış yapıyorsa, yanlış yaptığını söylemek benim üstüme vazife.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın eleştirilere kapalı bir yapısı olduğunu belirten Saadet Partisi lideri, “Sayın Cumhurbaşkanı, kendisi gibi düşünmeyenlerle istişare etme alışkanlığına sahip değil. Farklı fikirlerin söylenmesini, kendisine karşı bir tavır gibi algılıyor.” diye konuştu.

İnfaz yasası

Adalet mekanizmasının savrulduğunu belirten Karamollaoğlu, infaz yasasıyla ilgili açıklamalarda da bulundu. Karamollaoğlu, infaz yasasını vicdanlı bulmadığını belirterek “Çıkardıkları kanun ne yazık ki mağduru ezen, çıkmaması icap edenlere de imkân tanıyan kanun olarak çıktı. Katili serbest bırakacaksınız, hükümeti eleştireni içeride tutacaksınız… Bu kanunun Anayasa Mahkemesinden, eşitlik ve adalet ilkeleri dikkate alındığında ciddi bir tadilatla geri dönmesi bekleniyor.” açıklamalarında bulundu.

AVM’lerin camilerden önce açılması

AVM’lerin camilerden önce açılmasına da tepki gösteren lider, “Camiler de gerekli tedbirler alınarak açılabilir. Ama biz insan sağlığını gözeterek ve ilim adamlarımızın verdikleri kararlara istinaden bu tedbirlere uyulmasından yanayız. AVM’lerdeki kadar sıkıntı doğurmaz camilerin açılması.” derken, kendisine İslamcı diyenlere de eleştiriler getirdi. Saadet Lideri, “İslamcı diye ortaya çıkıp sonra İslami kuralların neredeyse tamamını yok etmek İslam’la bağdaşmaz. Buradaki İslamcılık, İslam’ı kullanma manasına geliyor. Adalet olmadan olmaz. Adaleti rafa kaldırıp “Biz İslamcıyız” diyeceksiniz… Olmaz arkadaş! Bugün liyakata değil, yakınlığa önem veriliyor. Bir Müslüman yolsuzluk yapmaz, israf etmez, rüşvete rıza göstermez.” ifadelerini kullandı.

(Halk Tv)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • İlker Akkaya
    9 Mayıs 2020, 17:30

    Evet,bir müslüman, yolsuzluk yapmaz,israf etmez,rüşvete rıza göstermez.Ama bir müslüman,bunları söyleyip aynı zaman da zındığın, münafığın,kâfir yanında asla saf tutmaz

    REPLY