Ramazan ayı mübarek olsun

Ramazan ayı mübarek olsun

Evlerimizi ve gönüllerimizi dostlarımıza açabilelim ve birlikte Kur’an’ı okuyup anlamayı ve birbirimize olan muhabbetimizi artırmayı deneyelim…

Kıymetli müslümanlar,

Bu sene itibariyle mübarek Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Geçmiş yıllara nazaran bu yıl Ramazan ayını ülke olarak biraz daha buruk yaşayacağız gibi. Malumdur ki medyanın da abartılı çığlıklarıyla sürekli kaşıdığı bu virüs muhabbetinden ötürü korkuya kapılarak evlerini kapatan müslümanlar artık istedikleri gibi! Çekirdek aileleriyle iftar yapabilecekler. Bu öyle bir virüstür ki akıl vericiler sayesinde Kabe’yi kapatır, camiyi kapatır, evleri kapatır ve sosyal mesafe şartlarına uymayanlara ceza yağdırır. Lakin 23 Nisan törenlerinin gereği olan (tıpkı diğer Kemalizm dininin bayramları gibi) Kemalizm dininin ritüellerini Kemalizm dinine iman etmişlerce yapılmasına müsaade eder. Orada ne sosyal mesafe şartı ne başkaca bir şey aranmaz. Zira virüs denen bela Kemalizm olgusuna ilişemez!

Hucurat suresinin 6. ayetinin “… fasıklardan haber aldığınızda etraflıca araştırın..” bir dönem medya için de yorumlandığı olmuştur ki doğru bir yorumdur da. Medyayı bir dönem fasıklıkla eş tutan müslümanlar propagandanın etkisiyle olacak ki fasıklık formatından çıkarıp itaat buyurdukları bir bilgi değerine dönüştürmüşe benziyorlar.

Kur’an’ın inmiş olduğu bu ayı biraz da bu gözle Kur’an’ı yeniden doğru bir biçimde okumaya ve anlamaya gayret etsek diyoruz. Propagandalara, aldatıcı haberlere karşı daha bir mukavemetli olarak okusak. Elbette ki salgınlara ve vebalara karşı insanın kendini koruması gereklidir. Lakin mevcut salgının mesela sıradan bir gribe karşı bile ölüm oranının çok düşük olduğu ispatlanmış olmasına rağmen normal gribe gösterilmeyen bu hassasiyetin milyon fazlasını bu salgına karşı göstermek tedbirden çok korkuya teslim olmaktır. Allah’tan daha fazla bu salgından korkuyor olmak sizce de fazlaca gülünç değil mi? Ne zamandan beri hayata bu kadar düşkün olduk? Aslında bu musibet bize iman ettiğimiz dediğimiz şeylerle amellerimiz arasındaki uçurumu da göstermiş olması bakımından kıymetli sayılamaz mı? İşte Ramazan ayı Kur’an’ın insanlara hidayet bulması için indirildiği aydır. İnşaallah bu ayı layıkıyla Kur’an’ı anlama ayı olarak değerlendiririz. Deriz ki evlerimizi ve gönüllerimizi dostlarımıza açabilelim ve birlikte Kur’an’ı okuyup anlamayı ve birbirimize olan muhabbetimizi artırmayı deneyelim. Rabbim belki bu sayede bizlere rahmet eder de korkuya teslim olmamışlardan kılar. İslam aleminin Ramazan ayının bereketli geçmesini dileriz.

(Venhar)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *