Trump istedi, Erdoğan onay verdi. Amerika’ya ventilatör parçası gönderilecek

Trump istedi, Erdoğan onay verdi. Amerika’ya ventilatör parçası gönderilecek

Koronavirüs ile mücadelede kendi ventilatör cihazını geliştiren ve seri üretime başlayan Türkiye, bu cihazlardan 5 bin tane daha üretmeye hazırlanırken bu cihazlar Erdoğan-Trump’ın 20 Nisan günü gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde de gündeme geldi.

Trump ile Erdoğan koronavirüsün yayılımında son durumu değerlendirirken solunum cihazları ve koruyucu ekipmanlara ilişkin konu da ele alındı. Trump, ülkesinde solunum cihazı üretmeye başlayan otomotiv devi firmaların önemli bir parça konusunda tedarik sıkıntısı yaşadığını ifade ederek Türkiye’den bu parçaların temini konusunda destek istedi.

Milliyet’in haberine göre, Erdoğan da kurmaylarından söz konusu parçalarla ilgili bilgi alırken, parçanın Türkiye’de yeterli düzeyde olması halinde Trump’a gönderebileceklerini söyledi. Bu parçanın yanı sıra maske, tulum ve benzeri tıbbi koruyucu ekipman konusunda da Amerika’ya yüklü bir gönderme yapılmasına bu görüşmede karar verildi. Bu alımların Amerikalı şirketlerce gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Trump, Twitter hesabından daha önce yaptığı açıklamada, “Ford, General Motors ve Tesla, ventilatör ve diğer metal ürünleri üretmeye başlıyor, hızlı olun” ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu firmaların haziran sonuna kadar 100 bin solunum cihazı üretmeleri planlanıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *